featured

Temel Kotil: THY Afrika'yı En İyi Besleyen Şirket

THY Genel müdürü Temel Kotil yaptığı açıklamada “THY olarak Afrika’ya çok yoğunlaştıklarını belirterek, THY olarak Afrika’da günde 10 bin değişik bilet sattıklarını ifade etti.”
Avrupa Havayolları Birliği (AEA) Başkanı da olan Kotil, THY’nin, dünyada en fazla ülkeye ve en yüksek sayıda uluslararası destinasyona uçan havayolu unvanına sahip olduğunu söyledi.
THY’nin, dünyanın en iyi beşinci hava yolu şirketi olduğunu vurgulayan Kotil, aynı zamanda Skytrax Passenger Choice Ödülleri’nde Avrupa’da 2015 yılının en iyi havayolu seçildiğini anımsattı.
Kotil, 2015 yılı hedeflerinin 61,7 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak olduğuna dikkati çekerek, 2020 yılı sonunda THY filosunda kargo uçakları dahil toplam uçak sayısının 421’i bulacağını ifade etti.
Dünyadaki yolcu sayısının son 20 yılda 2,7 kat arttığını anlatan Kotil, “Bundan sonra da 2,2 kat artacak. Bu rakamlar ekonomik büyüme modelleri üzerine kurulmuş. İnsanın parası olduğu zaman önce bilete harcıyor. 2 lira kazandıysa 1 lirasını bilete harcıyor. Ekonomik büyümenin iki katı, yolcu seyahat büyümesi var” diye konuştu.

Afrika’yı en iyi besleyen şirket THY

1447243522799
THY Genel Müdürü Kotil, 21. yüzyılda dünyanın geliştiğini ve karıştığını dile getirerek, şöyle devam etti:
“Dün küçük olan, ismi anılmayan şehirler bugün havayolu açısından mega olabiliyor. THY olarak biz Afrika’ya çok yoğunlaştık. 100 yıl sonra Afrika ekonomisi Avrupa’yı geçecek, buna inanmakta bazıları zorlanabilir ancak ben inanıyorum. Bunu Avrupa’da katıldığım toplantılarda da söylüyorum. Diyorum ki ‘100 yıllık bir süremiz var Avrupalı olarak.’ Neden? Çünkü bu coğrafyada gençler var, işsizler var…
Afrika’yı en iyi besleyen şirket biziz. Afrika’da fırsatlar çıktığı ve orta sınıf oluşmaya başladığı için havayolu da iyi gidiyor. Afrika’da 4 noktaya uçuyorduk, şu anda 29 ülke, 46 noktaya sefer yapıyoruz devamı da gelecek. 2015 yılı sonuna kadar Madagaskar ve Maurtius noktalarına sefer başlatmayı planlıyoruz. Somali’de Mogadişu’ya uçuyoruz. Buraya tek uçan havayolu biziz ve iyi para kazanıyoruz oradan. Afrika’da günde 10 bin değişik bilet satıyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir