featured

TAI DEVLER LİGİNDE

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ/TAI) ABD’de girdiği İleri Jet Eğitim Uçağı T-X projesinde yeni adımlar atıldı.
İhaleye, Türk girişimci Fatih Özmen’in Sierra Nevada Corporation firması ile birlikte giren ve “Freedom” adı verilen bir prototipi teklif eden TUSAŞ/TAI etki alanını genişletiyor. C4Defence’in edindiği bilgilere göre TUSAŞ/TAI daha geniş bir lobi ağına kavuşacak bazı adımlar attı. SNC’nin başını çektiği bu görüşmelerde, ABD’nin önde gelen savunma firmalarından Raytheon ve Airbus’un ABD yatırımı Airbus Americas’ın devreye girmesi ele alınıyor. Bu teklifler gerçeğe dönüşürse TUSAŞ/TAI yalnız ABD’de ihaleye teklif vermiş olmayacak.
Devler liginde kendi marka değerini yükselten firmalarla birlikte hareket eden firma haline gelecek. Raytheon daha önce aynı ihalede İtalyan Leonardo ile birlikte hareket etmiş; firmanın teklif ettiği M-346 Master uçağını çok pahalı bularak ihaleden çekilmişti. ABD Hava Kuvvetleri bu program çerçevesinde Northrop T-38 Talon uçaklarının yerini almak üzere yaklaşık 350 uçak tedarik etmeyi planlıyor.(c4defence)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir