featured

SunExpress: Dünyanın en dakik 4. havayolu seçildi

Havayolu seyahati değerlendirme şirketi OAG’nin zamanında kalkış performansı değerlendirmesinde, yüzde 89’luk bir oranı ile Dünyanın en dakik 4’üncü havayolu şirketi oldu.
OAG’ın bu değerlendirmesini biraz açmakta fayda var: Değerlendirme havayolu şirketlerinin yürüttüğü operasyon sayısına göre yapılıyor. Yani genel toplamda, örnek olarak, 300 bin operasyon gerçekleştiren ile 15 bin operasyon gerçekleştiren aynı kategoride değerlendiriliyor. Hemen “bu adil olmayabilir” düşüncesine kapılmamak lazım.  cÇünkü 300 bin operasyon gerçekleştiren bir havayolunun fiziki ve organizasyonel yapısını da göz önünde bulundurmak lazım. Yani operasyon sayısı fazlayken, buna paralel olarak organizasyonel yapısı da oluşuyor.
Sonuç olarak hangi açıdan bakarsak bakalım, 12 aylık verilere dayanan bu değerlendirmede SunExpress in elde ettiği başarı kayda değer bir başarıdır. Ve sonuç olarak, dünya çapında aynı boyutlarda operasyon yürüten onlarca havayolu şirketini geride bırakarak 4. havayolu şirketi oldular.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir