featured

SAĞLIĞINIZ İÇİN UÇAKTAKİ BU KOLTUKLARA DİKKAT

Bir çok yolcu uçakta koridor tarafındaki koltukta oturmayı tercih eder. Böylelikle istediği zaman ayağa kalkabilir veya tuvalete gidebilir.
Sonuçta cam kenarında oturan her ayağa kalkmak istediğinde diğer yolcuların kalkmasını beklemek zorundadır. Ancak koridor tarafında oturanlar diğer yolcularla daha sık temasa geçerler.
Arizona Üniversitesi’nden Profesör Charles Gerba, koridor tarafında oturan yolcuların bir hastalığa yakalanma riskinin daha fazla olduğunu açıkladı.
Gerba, Amerikan Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı  araştırmaya dikkat çekti: Boston’dan Los Angeles’e giden bir uçak, bir çok yolcunun aniden hastalanması (mide bulantısı) nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalmıştı. Yetkililer, hastalığın bir yolcudan diğerlerine bulaştığını, bulaşan yolcuların ise genellikle koridor tarafında oturduğunu tespit etmişlerdi.
Bu bilgileri değerlendiren profesör Gerba, ”Uçakta tuvalete giden yolcular genellikle koltuklardan tutunarak dengesini sağlar. Bunu yaparken hastalığa yol açan mikropları da başkalarına aktarırlar“ bilgisini vererek ilginç bir uyarıda bulunmuş oldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir