featured

Rusya'da bir dönemin sonu: Transaero resmen tarih oldu

Mali krize girdikten sonra bir türlü belini doğrultamayan, defalarca satış haberleri ile gündeme gelen ve 2015’in sonunda iflas sürecine giren Rus hava yolu şirketi Transaero’nun sertifikası kesin olarak iptal edildi.
1990 yılından bu yana 150’den fazla iç ve dış noktaya tarifeli ve charter uçuşlar gerçekleştiren Transaero’nun sertifikası kesin olarak iptal edildi.
Uçuş sertifikası Rus Havacılık Kurumu Rosavatsiya ve mahkemeler tarafından iptal edilen Tranaseoro ile ilgili olarak son ve nihai karar bugün verildi. Moskova Tahkim Mahmekesi, Rosavatsiya ve yerel mahkemelerin verdiği ”sertifika iptali” kararının yasalara uygun olduğu yönünde karar verdi. Böylece, Uzun yıllar boyunca Rusya’daki tur operatörlerine partnerlik yapan Transaero dönemi de resmen kapanmış oldu.
Transaero davası için bugün bir araya gelen Moskova Tahkim Mahkemesi; Rusya Federal Havacılık Kurumu’nun verdiği ”sertifika kurallarına uymama”, ”300’den fazla uçuşu iptal ederek yolcu haklarını ihlal etme” ve ”mali yükümlülüklerini yerine getirememe” iddialarının haklı olduğunda karar kılarak Transaero’nun lisansının iptalini onadı. Transaero, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru resmen iflas sürecine girmişti. Şirketin filosunda, 100’e yakın uçak bulunuyordu.
Transaero’nun yönetim kurulu, iflas eden Transaero’nun yerine yeni bir şirket kurulması ve Transaero’dan alacağı bulunan şirketlerin de yeni kurulacak hava yoluna ortak olması fikrini gündeme getirmişti. Söz konusu projenin hayata geçmesinin, 20-25 milyon dolarlık bir maliyetinin olduğu belirtiliyordu.
Ancak Transaero yönetiminin önerisine kimsenin sıcak bakmadığı, daha doğrusu 20-25 milyon dolar vererek yeni bir şirket kurmaya hiçbir yatırımcının yanaşmadığı belirtiliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir