featured

PİLOTUN ŞAKASI BAŞINA İŞ AÇTI

Tayland’da bir havayolu pilotunun şakası hoş karşılanmadı!
Bir grup sohbetinde pilotun arkadaşları uçağının düşmesi ile ilgili bir şaka yaptılar. Uçakta eski bir başbakan da vardı. Sohbetin ekran görüntüsü sosyal medyaya sızdırıldı.Eleştrilere yol açan görüntüye ve yorumlara cevaben *Nok Air CEO’su Patee Sarasin kabul edilebilir bir davranış olmadığını söyledi ve ben şahsen Yingluck’ı arayıp özür dileyeceğim, bu görüntü duramaz” dedi.
Yingluck Shinawatra, Taylandlı bir işkadını ve politikacı. Pheu Thai Partisi üyesi ve 2011 genel seçimleri sonrasında 28. Tayland Başbakanı olmuştu.
Şaka Neydi?
Yingluck apronda Nok Air uçağına doğru yürürken, pilot resmini çekti ve bir yorum ile birlikte postaladı. Yorumda “uçakta bir av var” yazıyordu.
Arkadaşı hemen cevapladı:
-Bir CFIT yap
Kontrollü uçuşta yere çarpma (CFIT); uçuşa elverişli bir hava taşıtının pilot kontrolündeyken bir maniaya çarpması veya suya düşmesi ile sonuçlanan kazadır. CFIT kısaltması İngilizce Controlled flight into terrain kavramının açılımıdır.
Bir başka kişi “çok… çok önemli zat, dikkatli in” diye cevapladı ve pilotun arkadaşları arasında bu şakalar devam etti.
Bilinmeye husus; pilotun arkadaşlarının pilot veya sivil havacılık camiasından olup olmadığı. Zira CFIT açılımı bu işte çalışanlar tarafından kullanılır.
Eski Başbakan Yingluck Shinawatra Facebook sayfasına şu yorumu yaptı:
-Bu olay profesyonel hizmetler içine kişisel tutum getirmeyen bir örnek olmuştur. Özellikle yaşam ve güvenlik konusunda.
Nok Air de Facebook sayfalarında kişisel özürlerini dile getirdi.
*Tayland’da “low-cost airline” olarak faaliyet gösteren firma. Uçaklarını kuş şeklinde tasarlamışlar. Uçağın ucu bir kuşun kafası, uçağın kanatları bir kuşun kanatları gibi oldukça şirin bir görüntüde. Logoları da bir kuşun gagası şeklinde.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir