featured

Mısır'da Türk Yolcu Krizi

Metrojet kazasının ardından bir bir havacılık firmaları Mısır’a uçuş yapmama kararı almıştı. Uçağın terör saldırısı ile düşme bulgularının artmasının ardından THY’de Mısır uçuşlarını iptal etmişti. Mısırda esir kalan Rus ve İngiliz turistler tahliye edilmeye başlamış ama Mısır’da mahsur kalan Türk turistler için bir girişim yapılmıyor.

Şarm El Şeyh’e giden Türkler uçak krizi yaşıyor

Mısır’da mahsur kalan vatandaşlarımız için THY ve konsolosluk görüşme halindeler. Şarm El Şeyh’de kalan Türk vatandaşlarının yurda getirilmesi için planlama başlatan THY yetkilileri, Mısır Türk Konsolosluk yetkilileriyle görüşmeler yapıyor. Yapılan görüşmelerin ardından yolcuların başka bir ülkeye sevki veya güvenlik önlemlerinin alınarak, uçağın giriş yapması konusu görüşüldüğü düşünülüyor.

THY Harekete Geçti

Türk Hava Yolları (THY), bu şehirde kalan Türk vatandaşlarını getirmek için planlama yapıyor. THY’nin, Şarm El Şeyh seferlerinin durdurmasının ardından, Şarm El Şeyh’e daha önce tatil için giden Türk vatandaşları, yurda dönme konusunda sorunlar yaşadı. Rus uçağının düşmesinin ardından bir çok havayolu şirketinin bu şehre yaptığı uçuşları iptal etmesi nedeniyle, Şarm El Şeyh’de tatil için bulunan Türk vatandaşları Türkiye’ye gelmekte sıkıntı yaşayınca, THY harekete geçti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir