featured

Lufthansa'da 6 Kasımda Grev Var

Lufthansa ile yolculuk yapacak yolcuları grevlere karşı şimdiden hazırlık olma konusunda uyarıldı. Kabin görevlilerini temsil eden Bağımsız Uçuş Görevlileri Kuruluşu (Ufo), yaklaşık iki senedir Lufthansa ile sürdürdükleri görüşmelerin başarısız olması sonrası bir haftalık iş bırakma eylemi düzenleyeceklerini duyurdu.
Ufo Başkanı Nicoley Baublies, Frankfurt yakınları Mörfelden-Walldorf’ta yaptığı açıklamada 6 Kasım Cuma gününden başlayıp 13 Kasım’a kadar sürecek iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı. Ancak grev planıyla ilgili detaylı bilgi vermedi.
“Biz konuşmaya hazırız.” diyen Lufthansa sözcüsü ise toplu iş görüşmelerinin başarısız olmasını eleştirdi. Lufthansa‘nın toplu sözleşme görüşmelerinde sektördeki en iyi teklifi sunduklarını söyleyen Lufthansa İnsan Kaynakları ve Hukuk Bölümü Başkanı Bettina Volkens, Ufo’nun yaptığı grev çağrısını ‘tamamen anlaşılamaz’ olarak nitelendirdi. Grevleri durdurmak için tüm yasal yolları denemeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.
Yaklaşık iki hafta önce Lufthansa ile sürdürülen görüşmelerin başarısız olduğunu açıklayan ve 1 Kasım’a kadar süre tanıyan Ufo, 19 bin uçuş görevlisi için işyerinden verilen emeklilik maaşını muhafaza etmeye çalışıyor.
Daha önce sendika, görüşmelerin Haziran sonunda başarısız olduğunu bildirmiş ve greve gitmeye hazır olduklarını duyurmuştu. Ancak Lufthansa, başarısız olan teklifin bazı noktalarını iyileştirmesi sonrası Ufo greve gitmekten son anda vazgeçmişti.
Bu arada, Rus uçağının düşmesi sonucu 224 yolcunun hayatını kaybettiği Mısır’ın Sina Yarımadası üzerinden Lufthansa, uçaklarının olayın aydınlatılana kadar uçmayacağını açıkladı. Alınan güvenlik önlemleri neticesinde günlük 10 uçuşun etkileneceği haber verildi.
Hessenschau’e konuşan bir Lufthansa sözcüsü Frankfurt’tan Güney Orta Doğu ülkelerine kalkacak uçakların etkileneceğini haber verdi. Ancak Mısır’ın başkenti Kahire‘ye olan seferlere devam edilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir