featured

Lisanssız Uçak Teknisyeni İş İlanı

TEKNİSYEN YETİŞTİRME PROGRAMI

Turkish Engine Center

GENEL NİTELİKLER

TEKNİSYEN YETİŞTİRME PROGRAMI
EKİBİMİZİN PARÇASI OLACAK YETENEKLER ARIYORUZ!
Adaylarda Aranılan Şartlar :

  • Üniversitelerin Sivil Havacılık Okulları ya da Meslek Yüksek Okulları’nın, Mekanik, Mekatronik, Makine, Motor, Otomotiv bölümlerinden mezun olmak,
  • Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış olmak,
  • Sabıka kaydı bulunmamak,
  • Fiziksel bir iş yapabilmesine engel olacak sağlık problemi olmamak,
  • Türkçe ve İngilizce yazılı-sözlü iletişim becerilerinin iyi düzeyde olması (Adaylara İngilizce değerlendirme sınavı uygulanacaktır.),
  • Teorik ve uygulamalı eğitim süreci boyunca kendi imkanları ile İstanbul’da ikamet edebilecek ve vardiyalı uygulamalı eğitime katılabilecek olmak,
  • Eğitim programından sonra işe kabul edilmesi halinde vardiyalı  çalışabilecek ve İstanbul Anadolu Yakası’nda ikamet edebilecek durumda olmak,

Adaylarda Aranılan Yetkinlikler :

  • MS Office uygulamalarını etkin kullanabilmek,
  • Hem bireysel olarak çalışmaya hem de takım çalışmasına yatkın olmak,
  • Birden çok görevi aynı anda yürütebilme becerisine sahip, proaktif ve sonuç odaklı olmak,
  • Çalışma arkadaşları, yöneticileri ve müşterileri ile güçlü ilişkiler kurabilme becerisine sahip olmak,
  • Analitik düşünme becerisine sahip olmak,
  • Öğrenme ve çalışma azmine sahip olmak,
  • Olumlu bakış açısı ve öz motivasyona sahip olmak,
  • Düzenli ve disiplinli olmak.

İŞ TANIMI

Şirket Tanıtımı:
Pratt & Whitney THY Teknik Uçak Motoru Bakım Merkezi Ltd. Şti. (Turkish Engine Center) Amerikan Havacılık Endüstrisi’nin lider şirketi olan Pratt&Whitney ile Türk Havayolları A.O.’nun bir alt kuruluşu olan Türk Havayolları Teknik A.Ş.’nin “Uçak Motoru Bakım ve Onarımı” alanında faaliyet gösteren bir ortak girişimidir. Turkish Engine Center 10 Ekim 2008 tarihinde kurulmuştur ve yerli ve uluslararası uçak motorlarına bakım, onarım ve tamir hizmeti vermektedir.
Teknisyen Yetiştirme Programı Hakkında :
Bu programın amacı EASA ve FAA kurallarına uygun olarak teorik ve uygulamalı eğitimlerle teknisyen adaylarını yetiştirmektir. Bu eğitim programı, adayları havacılık sektöründe çalışma konusunda hazırlamaktadır.
Bu eğitim programı kapsamında yaklaşık 1 aylık teorik eğitim sürecini takip eden yaklaşık 5 aylık pratik eğitim süreci olacaktır. Teorik ve pratik eğitimler İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı içinde düzenlenecek olup adaylar eğitim programı süresince İşkur tarafından kursiyer statüsünde sosyal ve özlük haklara sahip olacaklardır.
6 aylık eğitim programı süresince ve programın sonunda adaylara yönelik sınav ve değerlendirmeler yapılacaktır. Eğitim programını başarıyla tamamlayan adaylara Turkish Engine Center tarafından “Teknisyen” unvanıyla işe alınmak üzere iş teklifinde bulunulması söz konusu olabilecektir. Eğitimin başarıyla tamamlanmasının  ardından istihdam edilmesi söz konusu olan adaylar için çalışma yeri Turkish Engine Center’ın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki tesisi olacaktır.

Başvurmak İçin Tıkla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

24 Yorum

  1. 5 sene önce

    Teknisyen olupta nasıl Meslek Yüksek Okulu mezunu işe alıyorsunuz?
    Tekniker olmasın o ???

    Cevapla
  2. 6 sene önce

    Arkadaşlar hiç bir şekilde fikriniz olmadan konuşuyorsunuz. TEC alımlarında öncelikle torpil olduğunu iddaa eden arkadaşlar kendi yeterliliklerini sorgulasın bence.Program dahilinde kurallara devam zorunluluğuna halinize tavrınıza kendinizi geliştirmenize dikkat ettiğiniz takdirde çıkarılmak gibi bir durum söz konusuda değil. Kendinizi motor üzerinde en iyi geliştirebileceğiniz şirkettir TEC. Bırakında ince eleyip sık dokusunlar

    Cevapla
  3. 6 sene önce

    Torpilsiz olmuyor

    Cevapla
  4. Sınav iki aşamalı ilki ingilizce olur ikincisi mantık belkıs size katılıyorum birde bir sorum olucak tec 145 onaylı bir kurummu çünkü lisans almak gibi bir arzum var lütfen biri cevap verirse sevinirim ?

    Cevapla
  5. 6 sene önce

    Merhaba Sınava davet edildim Genel yetenek ve İngilizce sınavında neler çıkar örnekler var mı motor sorusu olur mu mesela yoksa mantık soruları mı çıkıcak ?

    Cevapla
  6. 6 sene önce

    Hayatınızda uçak kanadını bile görmemiş olun ama ingilizceniz iyi olsun yeter. İstedikleri bu.

    Cevapla
  7. 7 sene önce

    Hem üslupsuzsunuz hem iki lafı bir araya getirmekten acizsiniz. Cümle kurmayı bile bilmiyorsunuz gelmiş burda TEC şöyle böyle inşallah batarlar bilmem ne. Sorsan üniversite mezunudur. Gerçi üniversitesi ne ki kendi ne olsun. Burda mezun olduğun okulu gömerek kendini ve diğer mezunlarını gömdüğünü görmüyorsun. TEC in ne şirketi olduğundan nasıl çalıştığından bihabersin gelmişsin burda sallıyorsun. Sana bir abi tavsiyesi; İşi gücü boşver git vizyonunu genişletmeye bak. Biraz Türkçe çalış. Biraz kitap oku. Bir de git TEC’i araştır. TEC’in THY iştirakli bir şirket olduğunu göreceksin. Disiplin ve kalite arayışını araştırdığında da TEC’in fason insanlarla işi olmadığını göreceksin. 6 ay eğitim sürecinde nasıl bir izlenim bırakırsan ona göre değerlendirilirsin.
    İyi ki seni almamışlar. İyi ki o motorları senin ellerine vermemişler. Gerçi sizin de suçunuz yok. Okullardaki hocalarınız sizi 4 yıl mecburen pohpohlaya pohpohlaya mezun ediyorlar. İçlerinden bazıları belki uyarmıştır sizi kendinizi geliştirmeniz açısından ama bakıyorum da sayıları çok az olsa gerek.

    Cevapla
  8. 7 sene önce

    Hep yalan fakirin ekmeğiyle oynuyan şeref yoksunu bir şirket.typ de yüzünüze gülüp typ bitince almıyorlar yorpili olan girebiliyor. İnşallah batarsınız!

    Cevapla
  9. Ya bu başvuru şartlarında Teknik Öğretmenlik mezunları neden yazmıyor ? Daha önceki Typ lerde başvurabiliyorlardı Tef Mezunları ?

    Cevapla
  10. 8 sene önce

    Kusura bakmayin ama gercekler bunlar ben ve benim gibi madur olan bir cok arkadasim var 6 ay egitimi aliyorsunuz ama bitirme sinavinda basarili olsanizda son mulakatta bir bahane bulunuyor ve suan elimizdeki sertifika bile bir ise yaramiyor bosa umut baglamayin tanidiginiz yoksa.

    Cevapla
  11. başvuru yapım aranan var mı ?

    Cevapla
  12. 8 sene önce

    Öncelikle lisansız ne demektir. Lisanı olmAyan ise İngilizce istiyorlar. Lisanssız denmek istendiyse lisanssız teknisyen ne demek lisansız teknisyen olunuyor mu. İşimizi iyice ayaklar altına aldınız. Yazık!

    Cevapla
  13. 8 sene önce

    Ha tec ha typ ne farkeder ki? Eşşeğe altın semer giydirsende EŞŞEK EŞŞEKTİR.

    Cevapla
  14. Şimdi bu şu demek mi oluyor , biz 4+1yıl boyunca teknisyen yapamadık sizi bir 6 ay daha gelin bu sefer yapıcaz demek mi , yazık yazık , bari kapatın şu okulları da bizlerden sonrası yanmasın

    Cevapla
  15. 8 sene önce

    Arkadaşlar iskurun da buna benzer bir eğitim programı vardı zamanında bende katıldım tanıdığın biri yada birileri yoksa boşa zaman kaybetmeyin.bir umut gidiyosun sonrası hüsran %10 işe alınma ihtimalin var.burdaki paylaşım amacı bu program hakkında bilgilendirmedir sanırım.yada firma bu şekilde reklam amacıyla yayınlanmasını istemiştir.rabbim herkezin gönlüne göre bir hayat nasip etsin.

    Cevapla
  16. 8 sene önce

    Arkadaşlar TEC sadece motor üzerine yoğunlaşmış bir şirket ve şirket diyor ki shyo bizim istediğimiz düzeyde mezun veremiyor ve bunun için biz onlara 6 ay sırf motor eğitimi veriyoruz. TEC’de uçak görmezsiniz Turkish Engine Center firmanın adı zaten. Tec sadece motorla uğraşan bir şirket ve işe aldığı kişiyi uzmanlaştırıp öyle başlatıyor. İşkur ile bir alakası yok sanırsam şirket içi eğitim bu.

    Cevapla
  17. 8 sene önce

    thy bu ay normal alım yapcak diye duydum

    Cevapla
  18. 8 sene önce

    fasa

    Cevapla
  19. 8 sene önce

    Sivil havacilik ve typ programi :) biri su tec denen sirket bozuntusuna dersini versin artik…

    Cevapla
  20. 8 sene önce

    Neden yalan olsun bende Shyo mezunuyum. Burası havacılık ile ilgili bir site. İlanı Sefa İnan yayınlamazsa kimse başvurmayacak ve bizi mi alcaklar? Sefa İnan’ı şahsen tanımayan biri olarak bizim hakkımızı onun kadar savunan birini görmedim.

    Cevapla
  21. 8 sene önce

    merhabalar iyi akşamlar sefa bey ve değerli okurlar. sadece bişeyi söyleyip belirtip tekrar köşeme çekilmek istiyorum.
    evet biz sefa beyin SHYO mezunları için uğraştığına uğraşacağına inandık; maalesef ki umut fakirin ekmeği mantığıyla inanmaya da devam edeceğiz. ben, günlerce haftalarca aylarca sefa beyin TYP programına bakışını, eleştirip desteklememesini, SHYO mezunlarına öncelik verilmesini, hep SHYO mezunlarının mağduriyetinden söz ettiğine şahit oldum. şimdi bu paylaşımı yapmasındaki mantığı çözemedim ve çözmeyeceğim, çözmek için de herhangi bi uğraşım olmayacak. dedik ya ‘umut fakirin ekmeği!’
    umut ederiz ki güzel günler gelecek.

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Merhaba TEC TYP programı olmadan eleman alımı yapmıyor. Tec sadece moto üzerine çalıştığı için işe gireceklerin yeterliliklerini sağlamak için TYP programı uyguluyor SHYO mezunları içinde bu böyle. Alımlarını Tec bu şekilde gerçekleştiriyor.

      Cevapla
    • 8 sene önce

      İlanı düzgün okuduysan daha ilk kriterde sivil havacılık mezunlarının da programa başvurabileceği yazıyor

      Cevapla