featured

KLM Havayolları'ndan bir ilk!

KLM Havayolları’ndan bir ilk!
Avrupa’da önümüzdeki aylarda hayata geçecek olan bir ilk uçaklarda fıçı bira!  KLM Airlines, Heineken ile anlaştı ve uçuşlarında fıçı Heineken sunacak.
Hollanda’nın bu iki markasının işbirliği ile dünya çapında bir ilk yaşanmış olacak. Bu iş sanıldığı kadar kolay olmayacak ve sürekli geliştirme ve deneme yanılma yolu ile son halini alacak. O yükseklikte en uygun fıçı ve bardak tasarımını yaratmak aylar sürebilir.  Heineken bir süredir bunun üzerinde çalışıyormuş ve tadını ve kalitesini bozmadan servis yapılabilecek bir fıçı bira prototipini Avrupa uçuşlarında sunmaya başlayacak.
Temmuz ayında uçaklarda sunulması beklenirken sivil havacılıktan bazı güvenlik sertifikaları ve lisans gereksinimleri sebebiyle ertelenmek durumunda kalınmış.
Ürünün tasarımcı beyni Edwin Griffioen’e göre en zorlu kısım birayı kabin şartlarında servis edecek koşulları sağlamak olmuş. Evlerde veya publarda kullanılan CO2 kapsüllerinin uçağa alınmaları yasakmış. Uçaktaki hava basıncı deniz seviyesinden çok çok daha düşük olduğu için fıçıdan yalnızca köpük gelecektir. Hava basıncıyla çalışan fıçılar da uçağa sığamayacak kadar büyük olduğu için bu ihtimali de elemişler. Bu şartlar altında çözüm olarak soğutucudan  vazgeçmek zorunda kalmışlar.
Yeni sistem ve süreç sayesinde biranın tadı değişmemiş. Amsterdam Schipol’e soğuk halde 4 fıçı bira buz gibi halde getirilip uçağa yüklenecekmiş ve bu sıcaklıkta servis edilecekmiş. Soğuğu uzun süre muhafaza edebilmek için de fıçılar kocaman termal mataralar şeklinde tasarlanmış. Bir pub’da fıçıcan içtiğiniz tadın aynısına ulaşabilmek için fıçı ağzının çapını ve uygulanacak hava basıncını detaylı şekilde hesaplamışlar. Bu sayede 40.000 Feet’te de aynı tada erişebilecek
Ağustos ayında belli uçuşlarda başlayacak ve yalnızca business class uçan yolculara ikram edilecek..
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir