featured

KIŞ SAATİ UYGULAMASININ KALDIRILMASI UÇUŞLARI NASIL ETKİLEYECEK

Kış saati uygulamasının kaldırılması uçuşları nasıl etkileyecek
Ekim sonunda saatler geri alınıyor. Ancak Türkiye bu yıl kış saati uygulamasına katılmayacağını açıkladı. Bu karar Türkiye’deki uçak kalkış saatlerini de etkileyecek. 30 Ekim’den sonra yurt dışına uçmayı planlayanların bu uygulama nedeniyle kafası karışabilir. Örneğin saat 12:00’de kalkması planlanan bir uçak, kış saati uygulamasına geçilmediğinden saat 13:00’de kalkacak.
Bileti olanların önceden havayolu şirketlerinin uçuş programına bakması tavsiye ediliyor. Bazı havayolu şirketlerinin sonradan kalkış saatlerinde yeni bir düzenleme yapması mümkün. Uçağınızı kaçırmak veya havaalanında gereksiz yere beklemek istemiyorsanız havayolu şirketinden mutlaka bilgi alın. Havaalanına gitmeden tedbir almakta fayda var.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 sene önce

    Normal saatlere neden müdahale ederler?Enerji tasarrufu öne sürülüyor.Faydasına inanmıyorum.Ayrıca Türkiye olarak uygulamadan vazgeçtiysek,önce saatler 1 saat geri alınarak uygulamayı terk etmek gerekirdi.Yılın tamamında normal saatten 1 saat ileride olmanın hiçbir mantıklı gerekçesi olamaz.

    Cevapla