featured

KAYIP BAGAJLAR İÇİN YENİ UYGULAMA

Havayolu yolcularının kayıp bagajlarına ulaşmalarını amaçlayan yenilik
Havayolu taşıyıcıları teslim edilen bagajın uçakta olmadığı konusunda yolcuyu uyarıyor. Bilgilendirme metinleri veya e-postalar, yolcuları gereksiz yere bagaj döngülerinde beklemekten kurtarıyor. Yolcular doğrudan bagaj servis bürosuna gidip bir evrak dolduruyor. Valizini nerede gösterdiğini, nereye ne zaman teslim ettiğini bildiriyor. Yakında United, Delta ve American Havayolları kayıp çantanın nereye teslim edilmek istendiğinin de elektronik yolla bildirilmesini isteyecek. Bu durum, yolcular için zamandan tasarruf sağlıyor. Bagaj ofisinde durmak, evrak işleminin olmadığı anlamına geliyor.
Yolcular halihazırda bagaj ücretlerine yıllık olarak 4 milyar dolar ödüyor.
Yasal yaptırımlar havayollarına, bagajların zamanında teslim edilmediği durumlarda, ücretlerin geri ödenmesi gibi kurallar koyuyor. Yani, zamanında teslim edilmeyen bagajlar konusunda ücret iadesi gerekiyor.
DOT-Department of Transportation istatistikleri, Amerika’da iç hat uçuşlarında, yanlış verilen bagaj sayısını gösteriyor. DOT verilerinin analizine dayalı yıllık çalışma, “Havayolu
Kalite Derecelendirmesi”, havayollarını karşılaştırabilmek için, hatalı bagaj raporlarına gereksinim duyuyor. Eğer bir yolcu, çantasının daha sonraki bir uçuşla gönderilmesini kabul eder, rapor etmezse, bu sayılmıyor. Data bilgileri (verileri) yanlış yönlendirilmiş/kullanılmış bagaj sayısına yansımayacak ve departman monitörden durumu izleyecek.
American, Delta, United ve Alaska Havayolları bu yıl içinde yeni uygulamaya başlıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir