featured

İzmir'de Muhatap THY Değil

Thy Genel Müdürü Temel Kotil’in geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamaya cevap geldi. İzmir Kalkınma Ajansı Kurul Başkanı Kemal Çolakoğlu, Adnan Menderes Havalimanı’nın aktarma merkezi olabilmesi için ayrı bir pist daha yapılması gerektiğini söyledi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil’in, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile görüşmesinde, yaz tarifesi hazırlıklarında İzmir’den uçmayı planladıklarını ve İzmir’in ikinci HUB olmayı hak ettiğini söylediğini hatırlatan Çolakoğlu, İzmir’in ikinci aktarma merkezi olarak düşünülmesinin bütün projelerin üzerinde bir proje olarak nitelendirdi.
Yeniasır’dan Tansu Edip Gökbudak’ın haberine göre, Çolakoğlu, “İzmir’e ne yapılacak tüp geçit projesi, ne Kemeraltı ne de müze projesi bu projeden üstün. İzmir’in yurt dışından gelecek turiste ihtiyacı var. Aksi takdirde bütün projeler kendin pişir kendin ye olacak” diye konuştu. 
CHICAGO VE ATLANTA ÖRNEĞİ
Dünyadaki bütün gelişmiş ülkelerde ikinci bir aktarma merkezinin olduğunu hatırlatan Çolakoğlu, “ABD’de New York’tan sonra Atlanta ve Chicago aktarma merkezidir. Bu iki şehir aktarma merkezi olmanın getirdiği ivmeyle hızlı bir şekilde gelişmiştir. Bunun yanı sıra dünyanın önemli firmalarından birisi olan Coca Cola’nın merkezi de Atlanta’dır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın da HUB olabilmesi için ikinci bir piste ihtiyaç var. İkinci bir pist olmadan THY İzmir’i HUB olarak kullanamaz” diye konuştu. 
‘İSTANBUL’A RAKİP DEĞİL EK OLSUN’
İzmir’in HUB olabilmesi için Binali Yıldırım’ın anahtar isim olduğunu söyleyen Çolakoğlu, “Binali Yıldırım’ın İzmir’e olan sevgisini biliyoruz. Bu konuyu da onun çözebileceğine inancımız tam. Masanın iki tarafına da oturmayı başarmalıyız” dedi. İstanbul’a yapılan üçüncü havalimanıyla birlikte devletin belli bir yolcu sayısı garanti ettiğini hatırlatan Çolakoğlu, “İzmir’i İstanbul’a rakip değil, ek görev olarak düşünmemiz lazım. Bunun dengesini devlet sağlayacak. Ama burada bir ikinci pistin yapılması İzmir’e fazla görülmemeli. İstanbul’a üçüncü havalimanı yapılırken İzmir’in ikinci piste sahip olması gerekir” diye konuştu. (turizmguncel)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir