featured

İsveç'te Havalimanı Boşaltıldı

İsveç’in Skavsta Havalimanında şüpheli bir bagaj havalimanının boşaltılmasına sebep oldu. Bomba imha uzmanlarının bagajı incelemesi gecikince havalimanı güvenlik sebebiyle boşaltıldı.
Skavsta Havalimanı’nın patlayıcı madde şüphesi üzerine nedeniyle boşaltılmasının üzerinden iki saat geçmeden, Vesterås kentinde içinde çok sayıda mağazanın bulunduğu alışveriş kompleksi de boşaltıldı.
Södermanland Polisi basın sözcüsü Anette Wilhelmsson bagajın patlayıcı ya da yanıcı bir madde şüphesi taşıması yüzünden, Havalimanı’nın boşaltıldığını açıkladı. Bomba uzmanlarının incelemesi sürerken, Havalimanında yolcu transiti kontrollü sağlanıyor.
Nöbetçi Polis Şefi Roland Lindqvist güvenlik sensörlerinin patlayıcı madde sinyali verdiğini, bagajın röntgeninin çekilmesi sonucu bagajda ne olduğu anlaşılamayan madde tespit edildiğini belirterek Stockholm’den bomba imha ekibinin çağırıldığını. Roland Lindqvist “Değerlendirilmesi zor bir durum. Bu gibi durumlarda personelimizden birine gidip maddeyi kontrol etmesini söyleyemem” dedi. Polis yetkilileri bagaj sahibi kadının “kamuya zarar verici hazırlık şüphesi” ile polis sorgusuna alındığını ve polis ile işbirliği yaptığını belirttiler. Söz konusu yolcunun Polonya’ya gitmek üzere havalimanına geldiği belirtildi. Polis yetkilisi Anette Wilhelmsson kadın yolcunun sorgusu sonucu şüphenin ortadan kalkıp kalkmayacağının belli olacağını söyledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir