featured

İNGİLİZ GAZETESİNDEN MÜTHİŞ İDDİA

Londra merkezli Guardian gazetesi; bir güvenlik kaynağından kendisine bilgi verildiğini, patlayıcılarla dolu, sahte iPad ile bir komplo hazırlandığını duyurdu. Böylece Ortadoğu’daki bir çok uçuşta elektronikte yeni kısıtlamalara gidildi.
Pazar günü verilen haberde, İddia edilen iPad bombası gerçek tablete benziyor. Ancak iddia edilen olayın zamanı ve arkasında kimin olduğu belirsiz.
Amerikalı yetkililer 2016 yılından bu yana, teröristlerin patlayıcıları nasıl gizleyebileceklerini araştırıyorlar. Mogadishu uçağında bilgisayar içine gizlenerek uçağa sokulan bombanın patlaması sonucu uçak kabininde delik açılmış, bombayı patlatan terörist ise açılan delikten fırlayarak ölmüştü.
İstihbarat, teröristlerin dizüstü bilgisayarlar ve tabletler için pillerde patlayıcıları gizleyebildiğini gösteriyor.
Yeni yasak, ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından, Amerika’ya uçan sekiz Ortadoğu ülkesi için 20 Mart da düzenlendi.
İngiltere benzer bir yasağı ertesi gün devreye soktu. Ancak BAE ve Fas’dan gelen uçuşları hariç tuttu.
Teröristler havaalanlarına yapılan saldırılarda, patlayıcıları iç çamaşırlarında ve su şişelerinde saklamaya çalışıyorlar. Geçmişte, hoverboard (uçan kaykay) ve Samsung Galaxy Note 7 gibi belirli elektronikler, riskli olmaları nedeniyle uçaklarda yasaklanmıştı.
ABD, Belçika ve Türkiye havaalanları terörist saldırıların sürekli hedefleri olmaya devam ediyor.
ABD’nin elektronik yasağı; Başkan Donald Trump’in ABD mahkemeleri tarafından geçici olarak durdurulan ve Müslüman çoğunluğu olan birkaç ülkenin seyahat yasağının arkasından geldi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir