featured

İnceleme ekibi olay yerine ulaştı: Kim izin verdi?

Savunma Bakanlığı’na ait TU-154 tipi uçakta askeri yetkililer, Kızıl Ordusu korosu ve gazetecilerin bulunduğu belirtildi.
_93121797_ebaf0165-6f76-45f9-b2d2-37def8f438c4
Aleksandrov (Kızıl Ordu) Korosu nedir?

  • Türkiye’de Kızıl Ordu Korosu adıyla bilinen, resmi adı ise Aleksandrov Topluluğu olan bu grup, Rus ordusunun da resmi korosu
  • 1928 yılında Sovyetler Birliği döneminde kuruldu
  • Grubun içinde bir orkestra ile dansçılar da bulunuyor
  • Adını, Sovyetler Birliği’nin milli marşının müziğini besteleyen Aleksander Vasilyeviç Aleksandrov’dan alıyor

SAVUNMA BAKANLIĞI KÜLTÜR DAİRESİ BAŞKANI DA UÇAKTAYDI

Düşen uçağın içinde Savunma Bakanlığı Kültür Dairesi Başkanı Anton Gubankov’da yer alıyordu.
x

KARADENİZ’DE BULUNDU

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Karadeniz’de Soçi kıyılarına 1,5 kilometre uzaklıkta uçağa ait parçalara rastlandı.
Rus resmî haber ajansı Ria Novosti’nin verdiği habere göre daha önce radardan kaybolduğu belirtilen uçağın pilotaj veya teknik arızadan dolayı düşmüş olabileceği belirtildi.

3 GAZETECİNİN DE UÇAKTA OLDUĞU BELİRTİLDİ

Mikhail Luzhetsky, Oleg Pestov ve Evgeniy Tolstov adlı basın mensuplarının da TU-154 uçağında oldukları belirtildi.
Suriye'ye giden Rus savaş uçağı düştü

PUTİN UÇAK İLE İLGİLİ TÜM DETAYLARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tüm gelişmelerden haberdar olduğunu belirtti.
Suriye'ye giden Rus savaş uçağı düştü
 

“Kurtulmak mümkün değil”

Uçağın muhtemelen kalkışta kaza yaptığını ifade eden yetkililer, mürettebat ya da yolculardan kurtulan kimse olmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Enkaza ulaşıldı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun video-konferans yoluyla arama-kurtarma faaliyetlerini koordine ettiği öğrenildi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin’in bilgilendirildiğini ve olayla ilgili gelişmeleri takip ettiğini ifade etti.
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı uçağın enkazına Karadeniz’de ulaşıldığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre uçağın parçalarına kıyıdan 1.5 kilometre uzaklıkta rastlandığı belirtildi. Uçağın parçalarının Karadeniz’de 50 ila 70 metre derinlikte bulunduğu açıklandı. Yolcuların şahsi eşyalarına ulaşıldığı öğrenildi.

İnterfaks’a bilgi veren bir başka kaynak ise, kazanın, uçak yükselirken meydana geldiğini söyledi ve mürettebatın acil durum sinyali vermediğini aktardı.

İnceleme ekibi olay yerine ulaştı: Kim izin verdi?

Rus Soruşturma Komitesi, Rusya Savunma Bakanlığı’na ait uçağın Karadeniz’e düşmesinin ardından soruşturma başlattı. Komitenin temsilcisi Svetlana Petrenko, askeri uzmanların belgeleri ve Tu-154’ün Suriye’ye uçmasına izin veren kişilerin incelendiğini kaydetti.
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, kıyıya 6 km mesafede bir yolcunun cesedine ulaşıldığını bildirdi. Konaşenkov, “Rusya Savunma Bakanlığı’na ait Tu-154 uçağının düşmesi sonucunda hayatını kaybeden bir kişinin cesedine Soçi kıyı şeridinin 6 km açıklarında ulaşıldı. Ceset, arama-kurtarma gemisine alındı” dedi.
Uçakta bulunanların kim olduğu konusunda teyit beklediklerini de söyleyen Peskov, “Ancak şu an itibarıyla uçakta Aleksandrov Korosu’nun ve gazetecilerin olduğu biliniyor. Diğerleri için teyit bekliyoruz” dedi.
Rus NTV televizyonu, Tu-154 uçağında üç çalışanının bulunduğunu duyurdu. Açıklamaya göre düşen uçakta NTV muhabiri Mihail Lujnetskiy, kameraman Oleg Pestov ve ses operatörü Yevgeniy Tolstov vardı.
Zvezda televizyonu da üç çalışanının düşen Tu-154 tipi uçakta bulunduğunu açıkladı. Muhabir Pavel Obuhov, kameraman Aleksandr Suranov ve kameraman yardımcısı Valeriy Rjevskiy Suriye’ye giden uçakta yer alıyordu.
 
 
https://youtu.be/tJADvtQ2r3s
 
 
 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir