featured

HÜRKUŞ SİLAH KUŞANIYOR, Türkiye silah teknolojisinde yeni nesil.

Türkiye, milli imkanlarla geliştirdiği silah teknolojisinde yeni nesle odaklandı. Silahlı Anka kısa süre içinde kullanıma sunulacak. Hürkuş-C modeli de silahlı olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Burgazada Korveti’nin denize indirildiği, Kınalıada Korveti’nin de ilk kaynağının yapıldığı törende verdiği ‘uçak gemisi’ mesajı, yeni nesil savunma sanayi ürünlerini de gündeme getirdi. Anka insansız hava aracından Hürkuş uçağına, MİLGEM gemilerinden Hisar füzelerine, Altay tankından Atak helikopterine kadar birçok platformu milli imkanlarla üretmeye başlayan Türkiye, bu modellerin daha gelişmişleri için çalışma yürütüyor.
Birçoğu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine giren bu sistemlerin üst modelleri, Türk ordusunun, caydırıcılık yönünü de artıracak. Türk savunma sanayii de daha güçlü bir aktör haline gelecek.
 
turkiye_silah_teknolojisinde_yeni_nesle_odaklandi_h220826_90c4e
 
HÜRKUŞ SİLAH KUŞANIYOR
Hürkuş, ‘temel eğitim uçağı’ olarak planlandı ve halen son testleri devam ediyor. Uçağın, önümüzdeki yıldan itibaren aktif olarak TSK tarafından kullanılması öngörülüyor. Hürkuş-A Projesinde elde edilen sonuç, yeni çalışmaların da kapısını araladı. Hürkuş-B ve Hürkuş-C versiyonları için hazırlık yapılıyor. Hürkuş’un C modeli “silahlı” olacak ve yakın hava destek harekat görevi de üstlenecek. Konuyla ilgili “kavramsal tasarım” çalışması yürütülüyor.
 
https://www.youtube.com/watch?v=KKUWZr8GQ3s
SİLAHLI ANKA’YA İMHA GÖREVİ
Türkiye, Anka İnsansız Hava Aracı’nı milli olarak üretmişti. TSK tarafından kullanılmaya başlanan Anka’lar, daha uzun süre havada kalabiliyor. Anka’nın gelişmiş modeli için çalışmalar da son aşamara. Anka-S adı verilen silahlı Anka, kısa süre içinde kullanılmaya başlanacak. Terör yuvaları tespit edildiği an, silahlı Anka’lar vasıtasıyla imha edilebilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir