featured

Helikopter faciasında şok detay!

Giresun’da düşen helikopterin pilotunun, ölmeden önce kuleden helallik istediği öğrenildi.
Öte yandan askeri kaynaklar; “Helikopterin pilotu, yakıt tahliyesi yaparak şehit sayısının artmasını önledi” değerlendirmesinde bulundu.

Giresun’da bayramlaşmaya giden jandarma komutanları ile eş ve çocuklarının bulunduğu askeri helikopter Tohumcuk Yaylası’na düştü. Olayda 7 kişi şehit oldu, 8 kişi yaralandı.
Giresun’un Alucra ilçesinde düşen askeri helikopterin pilotu Yarbay Hilmi Özer’in, kuleye arıza bildirimi yaptığı ve düşüş sonrası patlamayı önlemek için yakıt boşalttığı öğrenildi. Bölgedeki askeri kaynaklar, kurtarma planı için bilgiler gönderen pilotun ‘helallik’ istediğini öne sürdü.
PİLOTTAN KULEYE: HAKKINIZI HELAL EDİN

Cumhuriyet’in bölgedeki askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, pilot düşmeden kuleye arıza bildirimi yaptı. Kurtarma planı için bilgiler gönderen pilot ‘Helallik’ istedi. Yere çarpma sırasında patlama olmaması için yakıt tahliyesi gerçekleştirdi.
Olabildiğince yumuşak iniş yapmak için havacılık tabirinde “Ağaçları hamak olarak kullanmak” yolunu seçti. Askeri kaynaklar, bu yöntemin şehit sayısının daha fazla artmasını önlediğine dikkat çekti.
Olaydan sonra Erzincan ve Malatya’dan 2 helikopter ve bir insansız hava aracı bölgeye gönderildi. 14 kişilik ekip bugün bölgede inceleme yapacak. Ekibin ön raporları bir ay içerisinde, kesin raporu 3 ay içerisinde hazırlamaları bekleniyor.
YARALININ TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR
GİRESUN’un Alucra ilçesi yakınlarında düşen askeri helikopterden yaralı kurtulan pilot üsteğmen Yüksel Kandemir’in tedavisi Sivas’ta devam ediyor.
Alucra ilçesi Tohumluk Yaylası yakınında düşen ve 7 kişinin şehit olduğu 8 personelin yaralandığı kazada yaralanan pilot üsteğmen Yüksel Kandemir, dün akşam helikopterle getirildiği Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedaviye alındı. Vücudunda kırıklar bulunan Pilot Üsteğmen Kandemir, yapılan ameliyatın ardından hastanenin yoğun bakım servisine alındı. Sağlık durumu iyi olan ve hayati tehlikesi bulunmayan Kandemir’in dilindeki sorun nedeni ile iletişim kurmakta zorluk çektiği öğrenildi.
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Gökhan Gökçe, yaralı pilotun sağlık durumunun iyi olduğunu, şu anda sadece konuşma zorluğu dışında sıkıntısı bulunmadığını belirtti. Hastanın GATA’ya sevkinin şu an için söz konusu olmadığı öğrenilirken, bir kaç gün daha tedavisine Sivas’ta devam edileceği açıklandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 sene önce

    Başlık yanlış atılmış sanırım. Yaralı polis değil yaralı pilot olacak…

    Cevapla