featured

Havayolu şirketlerine rötarlı kalkışa ceza verilecek

Rusya Federal Havacılık Ajansı (Rosaviatsiya), seferleri geciktiren 6 havayolu şirketine rötarlarla baş edememeleri durumunda ceza vereceğini açıkladı.
Havalimanlarında rötarlı kalkarak yolcuların birikmesine neden olan havayolu şirketleriyle ilgili önlemler alınmaya başlandı. Rosaviatsiya, “Royal Flıght“,”Severny Veter“, “ICAR havayolu şirketi”, “BİM AVİA“, “AZUR Air” ve “Ural Havayolları” şirketlerinin rötarlı uçuşlarına son vermeleri için önlemler alınacak. Seferleri geciktiren havayolu şirketlerine ceza verilecek.
Bu havayolu şirketleri genellikle charter uçuşlar düzenliyor. Ve genelde seferleri hep geciktiriliyor dolayısıyla havalimanında yolcu yoğunluğu yaşanıyor ve diğer uçuş programlarında da değişiklik yapılmak zorunda kalınıyor.
Artık rötarlı kalkışlara son vermeyen, uçak trafiğinin düzenini bozan ve bu konuda önlem almayan  havayolu şirketleriyle ilgili önlemleri Rosaviatsiya alacak. Rosaviatsiya,  bu şirketler hakkında uluslararası uçuşları durdurma cezası da verebilecek, havayolları şirketlerinin lisans ve sertifikasyon taleplerini de kontrol edebilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir