featured

Havada Noel Yoğunluğu

İngiltere Havayolları Noel’de Yolcuları Evlerine Taşıyor. British Airways 25 Aralık’a kadar 450 den fazla pilotu ile 35.000 yolcuyu Noel için uçurmaya hazırlanıyor.

EasyJet’in tahminine göre; bu Cuma en yoğun gün olacak. Aralık 17 ve 4 Ocak arası 2.5 milyon yolcu ile rekor kırılacak. Christmas (Noel) günü, 3,400’ün üzerinde  British Airways kabin memuru görevli olacak. Bu uçuşlarda; yarım ton hindi, 150 kg. dolma içi ve 15.000 Brüksel Lahanası ikram edilecek. Ekip 25.000 tart servis edecek ki bu da 21 adet A380 superjumbo uçağın uzunluğu demek. İlaveten 600 Christmas puding’i var.
Aralığın 24’nden 31’ne kadar 10.000’den fazla kabin ekibi, özel deneyimleri ile festival ruhunu yaşatacak. Kabin ekibinden Sacha Robertson Noel arifesinde çalışmaktan çok mutlu olduğunu söylüyor, annesini Barbados’a götürecekmiş. Her zaman Noel’lerde cicli-biicili şeyler giyip yaygara yapıyor, geyik boynuzlarına benzer süsler takıyorlarmış.
Yalnız İngiltere’de 115.000  yolcu  uçuşa hazırlanıyor. Cuma’dan Noel arifesine kadar 135.000 yolcu, İngiltere içinde aileleri ile birlikte olmak için iç hatlarda seyahat edecek. 18 Aralık tarihinin “en yoğun Noel” olacağı düşüncesi, havayolları yöneticileri için de geçerli. Noel, her yıl  25 Aralık tarihinde İsa’nın doğumunun kutlandığı Hıristiyan bayramıdır. Ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal
Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinir. İngilizce konuşan ülkelerde “Christmas” olarak geçer ve  Noel’le aynı anlamdadır. Noel, dini içeriği olmayan, sadece eğlence amaçlı, hediyeleşme ve yeni bir yılı karşılamak amaçlı kutlamadır. Birçok ülkede 25 Aralık öğleden sonrası Noel Yemeği hazırlanır ve yemekler ailecek yenir. Sofralarda her ülkenin kendi kültürüne göre farklı yemekler bulunur. Ancak en çok Hindi Kızartması ve Sosis tüketilmektedir. Bazı ülkelerde yemekten sonra tatlı olarak kekin üzerine Noel Pudingi dökülerek servis edilir.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir