featured

Havada Mısır Gizemi…

Düşen MS804 sefer sayılı Egyptair uçağının gizemi sürüyor.
Egyptair havayolları başkan yardımcısı Ahmed Adel, Yunanistan yetkililerin bulduklarını iddia ettikleri enkaz parçalarının düşen uçaklarına ait olmadığını açıkladı.
Yunanlı yetkililer Daha önce Karpatros adası açıklarında buldukları enkaz parçalarının MS840 sefer sayılı Egyptair’e ait Airbus’a ait olduğunu iddia etmişlerdi.
Devlet Başkanı Abdel Fattah al-Sisi’nin Hava ve Deniz kuvvetlerine Uçağın bulunması için emir verdiği bildirildi. İçinde 66 yolcu ile kaybolan 12 Yaşındaki uçağın yolcuları arasında Mısır ve Fransız vatandaşlarının da çoğunlukta olduğu açıklandı.
Kaybolan Uçaktaki yolcuların yakınları Hava limanına gelmeye devam ediyor. Gözyaşları ve hüzünle Yetkililerden olası iyi haberleri içeren açıklama bekledikleri bildirildi.
Öte yandan Fransa, aralarında Airbus experlerinin de bulunduğu heyeti Mısır’a gönderdi.
Uçağın Motorlarının üreticisi olan Amerikan Pratt&Whitney’den ise henüz bir açıklama yapılmadı. Uluslararası havacılık kurallarına göre sözkonusu şirketin soruşturmaya katılması gerekiyor. Teknik bir arızanın mı yoksa terör saldırısının mı uçağı düşürdüğü gizemini koruyor. Pilotaj hatası da dahil çok yönlü soruşturma sürdürülüyor.
diğer ilginç bir detay da; havacılık kamuoyunda dillendirilmeye başlandı. Mısır Hükümetinin, ABD’nin yardım ve işbirliği teklifine sıcak bakmadığı ifade ediliyor.ABD Ulusal Taşımacılık Güvenlik Komitesi (NTSB),1999 yılında Birleşik Devletler kıyılarında düşen Egyptair 990 sefer sayılı uçağa;’teknik problemler nedeniyle değil de, intihar eyleminde bulunan yardımcı pilot nedeniyle düşmüş olabileceği’ yolundaki  raporu nedeniyle tansiyon yükselmiş ve taraflar birbirlerini suçlamışlardı.
Öte yandan düşen Egyptair uçağının son uçuşları mercek altına alındı.
Bombalı terör saldırısı ihtimali nedeniyle uçağın sefer yaptığı havaalanlarına gözler çevrildi. İlgili tüm havalimanlarından ise peşpeşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.
Hepsi bir ihmallerinin olmadığını savunup Egyptair personelinin de güvenlik zaafiyetinde bulunmuş olabileceği yönünde açıklama yaptıkları ifade ediliyor. Egyptair yetkililerinin ise bunu kesin dille red ettikleri açıklandı.
Ancak,Hava Limanlarında; catering,temizlik.bagaj ve teknik personelin uçaklara erişiminin genellikle kolay olduğu vurgusu da uzmanlar tarafından dile getiriliyor.
Egyptair uçağının kaza günü yaptığı seferler ise açıklandı.
Uçak Asmara’dan 05.53 (local time) Kahire’ye gitmek üzere havalandı. Daha sonra 09.28’de Kahire’den Tunus’a hareket etti. 14.47’de ise Kahire’ye geri dönmek üzere tekrar uçuşa geçti 18.26’da Kahire-Paris seferini gerçekleştirdi ve trajik sonla bitecek Paris-Kahire seferinin kalkış zamanı ise 23.09
Gizemler Ülkesi Mısır,Meşhur Piramitlerinden sonra esrarengiz Havacılık kazalarıyla da gündemde kalacak gibi görünüyor..

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir