featured

HAVACILIĞIN ŞAKASI OLMAZ BAGAJ İŞÇİSİ 20 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Eski bagaj işçisi, Virgin Havayolları uçağının Melbourne Havalimanı’na inişini engelleyerek, havada dolaşması talimatı verdi.
Paul Sant, 19, 5 Eylül ile 3 Kasım arasında 16 kez Melbourne ve Avalon Havalimanlarında uçaklara ve kulelere 16 kez şaka yaptı. Ayrıca “mayday” çağırısı ile bir uçağın Maribyrnong Nehri’ne düştüğünü bildirdi.
Savunma avukatına göre; genç şakacı hem otistik hem de psikolojik sorunlar yaşıyor. Suçlu, 40’lı ve 50’li yaşlardaki suçlularla aynı hücreye kondu. İçlerinden biri de uyuşturucu bağımlısı.
Avukata göre, Sant son derece korktu ve dersini aldı. Ancak polis kefalete karşı çıkarak kabul etmedi.
Mahkeme, Sant’ın uçakları ve yolcuları tehlikeye atma riski yarattığına karar verdi. Avustralya Federal Polisi son sözü söyledi; “bu görüşmeler, insan hayatını tehdit eden büyük havacılık olaylarına neden olabilir”.
Sant, insan güvenliğini tehlikeye atmak, kayba ve hasara sebebiyet vermek ve bir çok kez uçuş güvenliğini engellemek suçlarından 20 yıl cezaya çarptırıldı.
Sulh yargıcı, tahliye duruşmasını 14 Aralık’a kadar erteledi. Bu süre içinde Sant, psikolojik bir değerlendirmeden geçecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir