featured

HAVAALANINDA ÇIPLAK EYLEM

ABD Oregon Eyaleti’nden bir adam çırılçıplak soyunarak, scanner’de taranarak aranmayı protesto etti. Böyle bir protesto yöntemi olamayacağı sebebiyle, Federal Temyiz Mahkemesi, havaalanı güvenlik taramasında soyunan adamın 500$ ödeyeceğine hükmetti.
Olay Portland (PDX) Uluslararası Havalimanı, kontrol noktası güvenlik taramasında yaşandı.
John Brennan adlı yolcu tarafından yapılan protesto sonrasında, hem Federal Hükümet hem de Oregon Eyaleti tarafından yasal işlem başlatıldı.
Portland savcıları olayı uygunsuz olarak nitelerken, Federal makamlar tarama personeline  müdahalede bulunulduğu gerekçesiyle  ABD yasasını ihlal ettiği için yolcuya ceza verdi.
Adam bir güvenlik tarayıcısının eldivenlerinde bomba yapmak için kullanılabilecek bir madde olan nitratın pozitif çıkması üzerine, vücut tarayıcılarından geçmeyi reddetti ve soyundu. Bir bombayı gizlemek mi? Protestoya karar verdiğinde Brennen diğer yolcuların cep telefonları ile kaydedildi.
Elbiselerini giymesi için üç kez emir verildi ve reddetti. Bunun üzerine, Ulaştırma Güvenliği İdaresi yetkilileri, kontrol noktasını kapattı ve polis geldi. Yaklaşık 1 saat boyunca gözaltında tutuldu. Böylece San Jose, California’ya yapılacak uçuşa gitmesi engellendi. Ama üzerinde hiçbir şey bulunamadı. Brennan para cezasına da meydan okudu.
Brennan’ın avukatı Michael Rose, karara itiraz etmemekle birlikte, TSA yetkililerinin gereksiz müdahalede bulunduklarını belirtti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir