featured

FETÖ'DEN ATILAN PİLOTLARIN LİSANSI NE OLDU?

Bilindiği üzere,22 Temmuz günü “verimsizlik, performans düşüklüğü, işletmesel gereklilikler ve FETÖ yapılanması gerekçeleri ile işten çıkartılan 15 THY pilotunun geleceğine ilişkin belirsizlik devam ediyor. THY’nin emekliliğe hak kazanan ve 15 kişilik grubun içinde yer alan bazı pilotlara “dilekçe verin, sizi emekli edelim.” teklifinde bulunması kafaları iyice karıştırdı.
Airlinehaber‘in ulaştığı bir pilot “Bir yandan FETÖcü diyorlar, öbür yandan emekli olmamı istiyorlar, ama işlem yapmak için mesai bittikten sonra GİSAD binasına çağırıp bizi vebalı gibi içeri sokmuyorlar. İşlemlerimizi danışmada bitiriyorlar.   Biz de bu aşağılanmayı anlamadık.” diye konuştu.
SHGM lisansları iptal mi etti ?
İşten çıkarılan 15 pilotun lisansları ile ilgili belirsizliğin devam ettiği konusunda bir çok duyum almaktayız. Anladığımız kadarı ile “SHGM’nin şu anda aldığı bir aksiyon yok. SHGM’deki genel yaklaşım lisansların askıya alınması veya iptal edilmesi yönünde değil. Zaten hangi hallerde lisansın iptal edileceği veya askıya alınacağı   SHGM düzenlemelerinde açıkça yazıyor. Bu kişilerin örgüt üyeliği veya yardım ve yataklık yaptığına ilişkin ortaya konulan bir suçlama da yok. Ama zaman içinde hazırlanacak iddianamede yer alacaklar mı, ne ile suçlanacaklar, ona bakmak lazım .” şeklinde görüş belirtiyorlar.
“Seni alacak şirketi bulursan çalışırsın”
Lisansların geçerli olduğu ve dileyen pilotun bir başka şirkette çalışabileceği söylense de. gerçeğin böyle olmadığını ifade eden bir pilotumuz  ” 3 şirkete gittim. Hepsi bizleri ismen biliyor. Biri şirketin   sıkıntıda olduğunu belirtip pilot almadıklarını söyledi. Diğer ikisi ise, -sizi bu aşamada alamayız,  durum biraz netleşsin ondan sonra bakalım- dediler. Anladığım kadarı ile hepsinin kafasında – Ya FETÖ’cü ise- sorusu var. Yani lisansımız geçerli ama bir işe yaramıyor şu anda” diye konuştu.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 8 sene önce

    Bu büyük haksızlık. Bir pilotun ne ara vakti olacak da fetöcü olacak. Şaşırır şey

    Cevapla
  2. 8 sene önce

    Gerçek fetöcüler çoktan kılık değiştirdi ve hala görevlerinde. Teknik aş eğitimi yönetenlere bakın. Kendileri fetöcü. Göze batmamak için en fazla adamı onlar attı.

    Cevapla
  3. 8 sene önce

    Karakterin müsade ediyorsa başkalarının kuyusunu kazana ekmek çok

    Cevapla
  4. 8 sene önce

    Utanç verici. Yılların pilotlarına bir günde terörist gibi muamele yakışmıyor. Onlar bir zarar vermek isteseydi zaten böyle görevden alınmayı beklemez zarar verirlerdi. Tam bir cadı avı bu

    Cevapla