featured

EMNİYETE ÖNCELİK VERİLDİ VE DIVERT EDİLDİ

Londra’dan Hong Kong’a 230 yolcu taşıyan Cathay Pacific Havayolları uçağı, yangın gösterge sinyalinin aktif konuma geçmesi üzerine, dün sabaha karşı Rusya Novosibirsk Havalimanı’na divert etti.
Boeing 777-300ER uçağı,Londra’dan kalktıktan 6 saat sonra, sabaha karşı 2.00’de kokpitteki yangın alarmının, arka kargo bölümünde yangın ikazı vermesi üzerine zorunlu indi.
Yapılan kontrollerde yangın görülmedi. Havayolu yolcuların ve ekibin emniyetinin öncelik taşıdığını belirtti.
Uçakta 212 yolcu ve 18 ekip üyesi vardı. Bazı yolcular Yeni Zelanda’ya devam edecekti. İniş sırasında, yolcuların çoğu uykudaydı ve pilotun anonsu ile uyandılar.
Yolcu salonunda beklemeye alınan yolculardan bir kısım kontrollerin yavaş yapılmasından şikayet ediyordu ve istirahat için otele alındılar. Stres dolu saatler yaşadığını twitter’dan paylaşanlar da oldu.
Hong Kong’a gidecek olan yolcular kendileri için tahsis edilecek yeni uçağı beklerken, ekibin yaklaşımından övgü ile bahsettiler.
Image provided by Michael Ots, a passenger onboard Cathay Pacific flight CX250, forced to landed at Novosibirsk International Airport in Russia. 23NOV16 Photo: Michael Ots
3aacbef100000578-0-a_passenger_jet_heading_from_london_heathrow_to_hong_kong_has_ma-a-14_1479886023127

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir