featured

EasyJet'ten Kanserli Hastaya Büyük Ayıp

Genç bir kanser hastası rezervasyonunu iptal ettirmek isteyince easyJet ekibi tarafından çirkin davranışlara maruz kaldı. Kendisini yorucu tedavi sonrasında  halsiz hissediyordu ve seyahat etme imkanı yoktu.
Doğu Susex’den Emily Wellfare adındaki genç kadına, Luton merkezli havayolu acentası 215£(Pound)tatil parasının iadesini alabilmasi için,  ölümcül hasta olduğunu kanıtlamasını istedi.
Şaşıran ve çileden çıkan 25 yaşındaki genç kadın akut lösemi hastasıydı ama ölümcül değildi. Bir özür dilenmesi ve para iadesi için sosyal medyada bir kampanya başlattı. Miyeloid lösemi(AML)kemik iliğinin kan hücrelerinde başlayan ve nadir  görülen bir kanser türü.
Geçen Kasım ayında erkek arkadaşı Sam Edwards ona easyJet’den bir Prag rezervasyonu hediye etmişti ama kanser olayı yılbaşından hemen önce ortaya çıktı.
Yoğun bir tedaviye  başlamak zorundaydı. Bu da yüksek dozda kemoterapi demekti.  Kemik iliği nakli için hastahanede olmak zorundaydı. Uzun süreler hastahanede kalıyor ve dışarıya çıkamıyordu.
Durumu izah etmek üzere easyJet ile temasa geçtiğinde aşırı ters davranışla karşılaştı. Personel kaba, acımasız ve yakınlaşma çabası göstermeyen davranışlar sergiliyordu. Kendisine, parayı geri alma hakkı olmadığı gibi çirkin bir açıklama yapılmıştı.
25 Yaşındaki kadın üçüncü kez kanseri yenmeğe uğraşırken tamamen haksız bir davranışla karşılaşmştı. Doktorlara göre durumu ölümcül değildi ama çok ciddiydi.
easyJet’in müşteri servisi ekibinin kapıları yüzüne kapatmasından sonra, Wellfare, havayolunun facebook sayfasına sert bir mesaj gönderdi. Mesaj diğer paylaşımcılar tarafından görülünce havayolu kendisi ile iletişime geçti ve paranın tamamını geri ödemeyi teklifi etti.
Sonunda bir easyJet sözcüsü Wellfare’in durumu için üzgün olduklarını bildirdi.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir