featured

DEV UÇAK FARE YÜZÜNDEN 11 GÜNDÜR HANGARDA

Dev yolcu uçağı, küçük bir fare yüzünden seferden alıkonulup hangara çekildi. 11 gündür hangarda bekletilen uçaktaki farenin kabloları kemirmiş olmasından korkuluyor.

Alman havayolu şirketi Air Berlin’e ait yolcu uçağı, fare yüzünden günlerdir uçamıyor. A330 tipi yolcu uçağı 11 gündür Berlin Tegel Havalanı’nın hangarında bekletiliyor. 24 Mart’ta Meksika’dan kalkan uçak, içindeki yolcularla birlikte Berlin Tegel Havaalanı’na iniş yaptı. Yolcular indikten sonra uçak içinde kontroller yapan teknik elemanlar, uçağın içinde küçük bir fare gördü. Farenin uçağın kablolarını veya diğer bağlantıları kemirip zarar vermesinden şüphelenildiği için A330 tipi uçağının tekrar havalanmasına izin verilmedi. Uçak kontroller için derhal Tegel Havaalanı’ndaki hangara çekildi. Burada kontrolleri hala sürüyor.

UÇAĞA NASIL GİRDİ

Air Berlin Sözcüsü Ralf Kunkel, “Havacılıkta her türlü önlem önceliklidir. Biz de şirket olarak önlemleri alarak bu konudaki duyarlılığımızı göstermek zorundayız” dedi. Uçak tüm kontroller tamamlandıktan sonra tekrar havalanabilecek. Farenin yemek kokusunu takip ederek uçağa girdiği sanılıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir