featured

Çukurova Bölgesel Havalimanı kaldığı yerden devam

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, projesi revize edilen ve yeniden ihaleye çıkılan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda yarım kalan çalışmaların bayramdan sonra başlayacağını söylemişti

Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, yap işlet- devret modeliyle yapılması planlanan ancak daha sonra devlet kaynaklarıyla bitirilmesi kararlaştırılan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili müjde verdi. Elvan, “Projeler revize edildi ve yapım ihalesine çıktık. Bayramdan sonra ihale neticelenecek ve kazmayı hemen vuracağız. Havalimanı Mersin’in önünü açacak en önemli projelerden biri. Havalimanı yapıldıktan sonra Mersin’de turizm patlaması yaşanacak” dedi.
Eşi Zeliha Elvan ile birlikte Mersinlilerin bayramını kutlayan Bakan Elvan, ekonomideki hareketliliğin sevindirici olduğuna değindi. Avrupa ülkelerinin yaşadığı sıkıntılara karşı, Türkiye‘nin 2016’nin ilk çeyreğinde yüzde 4,8’lik bir büyüme gerçekleştirdiğine dikkat çeken Elvan, “Dört bir yanımızın ateş çemberi olmasına, 3 milyon Suriyeli kardeşimizi barındırmamıza, dış mihrakların ve içerideki işbirlikçilerinin önümüzü kesme girişimlerine rağmen bunu başardık” diye konuştu.
Mersin için hazırlanan projelere ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Elvan şunları söyledi:
Devam eden 17 projemiz var. Liman ve Hal Kavşağı’ndan Kazanlı’ya kadar uzanacak olan 8 şeritli yolun ihalesine çıkıp yapımına başladık. Akdeniz Sahil Yolu’nda 3 yapım ihalesine çıktık. Aydıncık çevreyolu geçişi, Aydıncık-Gözce arasındaki kesim ile Kaledran kesimine kadar olan bölümün yapım ihalesine çıktık, yapımlarına başladık. Demiryolunda verdiğimiz 5 sözün 4’ünün çalışmalarını da başlattık. Yap-işlet-devret modeliyle yapılması planlanan ancak daha sonra devlet kaynaklarıyla yapılması kararlaştırılan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili de bilgi veren Lütfi Elvan, “Tüm çalışmalar süratle tamamlandı. Projeler revize edildi ve yapım ihalesine çıktık. Bayramdan sonra ihale neticelenecek ve kazmayı hemen vuracağız. Havalimanı Mersin’in önünü açacak en önemli projelerden biri. Havalimanı yapıldıktan sonra Mersin’de turizm patlaması yaşanacak” dedi.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir