featured

ÇOCUKLAR SİMÜLATÖR İLE TÜRKİYE TURU YAPTILAR

Koruma bakım altındaki çocuklara yönelik;  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi ile Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi(AVM) işbirliği ile gerçekleştirilen “Uçak Simülatörü ile Türkiye Turu” etkinliği Samsun’da gerçekleştirildi.
 
SAMSUN’DA, AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK HAKLARI İL ÇOCUK KOMİTESİ İLE BULVAR YAŞAM VE ALIŞVERİŞ MERKEZİ(AVM) İŞBİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN KORUMA BAKIM ALTINDAKİ ÇOCUKLARA YÖNELİK “UÇAK SİMÜLATÖRÜ İLE TÜRKİYE TURU” ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. (İHA/SAMSUN-İHA)
Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Evleri Sitesi, 19 Mayıs Sevgi Evleri, Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu ile Çocuk Evleri’nde kalan bakım ve koruma altındaki 200 çocuğa özel olarak hazırlanmış simülatör uçak ile 3 boyutlu olarak Türkiye turu yaptırıldı.
Birleşmiş Milletler’in 20 Kasım 1989 yılında kabul ettiği Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin ülkede uygulanması ve yaygınlaşması için politikalar üreten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, özellikle kuruluşlarda kalan çocuklara sunmuş olduğu hizmetlerle çocukların yüksek yararını gözetiyor ve haklarını koruyor.
Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin 27. Maddesi’nde “Her çocuk fiziksel, zihinsel, ruhsal, ahlaki ve sosyal gelişmesi açısından yeterli yaşam standartlarına ulaşma hakkına sahiptir” diye ifade edilen yaşam standartlarını oluşturan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi vasıtasıyla bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine devam ediyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir