featured

ÇELİK-İŞ ALGI YÖNETİMİ UYGULUYOR

Bir haber sitesinde Çelik -İş in bakanlığa yetki için başvurduğu belirtilmekle beraber ,Teknik A.Ş çalışanlarına mail atıldığı iddia ediliyor. (Ulaştığım teknisyen arkadaşlar bu tür bir mail gelmediğini söylüyor) Bu konuda Birleşik Metal sendikasının duyurusu şöyle;
 

Değerli THY Teknik çalışanları ;
Değerli üyelerimiz ;
Çelik-İş, bugün, mesai saati bitiminde bir açıklama yaparak Teknik AŞ’de toplu iş sözleşmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuruda bulunduğunu ileri sürdü. Bu gelişmeyi de değişik kanallardan duyurdu.
Bu bir algı yönetimidir. Bir taraftan şirket yönetiminin baskısı devam ederken, diğer taraftan bu operasyon sendikamıza devam eden ve çoğunluk sayısına oldukça yaklaşan üyelik akışını durdurmayı amaçlıyor.
Teknik AŞ çalışanları bu oyuna gelmemeli.
Planladıkları açıkça şudur:
1- Çelik-İş, Bakanlığı’a bir yazılı başvuru yapıp yapmadığı bilinmez ancak başvuru yapıldıysa bile bu başvuruda çoğunluk kesinlikle yoktur. Duyuru, “bu iş bitti” algısı yaratmaya yöneliktir.
2- Cuma akşamı, mesai bittikten sonra yapılan bu duyuru sonrası, bu geceden itibaren Pazartesi sabahına kadar işletme içinde bu algı hakim kılınmaya çalışılacak, moraller bozulup çaresizce insanların Çelik-iş’e üye olması istenecek. Diğer taraftan baskılar yoğunlaştırılacak, işten çıkarma dedikoduları yayılacak ve çalışanlar iyiden iyiye tedirgin edilmeye çalışılacak.
3- Habom dan Teknik A.Ş ye geçen eski Çelik –iş üyeleri, henüz Yargıtayın işkolu  kararı kesinleşmemişken,15 nolu taşımacılık işkoluna geçtiler.Yasal olarak Metal de olan eski çelik iş üyelikleri hukuken ve fiilen düştü.Şimdi Thy Teknik çalışanlarından yaklaşık 800 e yakınının eski üyelikleri ,Çalışma Bakanlığı tarafından yasaya aykırı ve hileli olarak aktif edildi.Ayrıca bu işçilerden birçoğu  ilaveten Çelik-İş den istifa etmelerine rağmen e-devlet sisteminde kendilerini halen çelik iş üyesi olarak görüyor.
4- Cuma akşamı itibariyle çoğunluğu bulunmayan Çelik-İş’e, bu yalan ve sahtekarca hamle ile iki gün boyunca üyelik yapılmaya çalışılacak. Böylece haftabaşı Çelik-İş’in çoğunluk sağlaması hedeflenecek.
Çalışma Bakanlığı ve Çelik-İş tarafından Yapılan bu hileli ve yasaya aykırı uygulama hakkında da gerekli yasal ve adli girişimlerimiz zaman kaybetmeksizin başlatılacaktır.
Değerli arkadaşlar.
Planlanan budur.
Bu oyuna gelmeyin.
Çelik-İş’e haftalardır istendikleri düzeyde üyelik sağlayamadıkları için bu sahtekarca oyuna başvuruyorlar. Paniklemenizi istiyorlar.
Oyunu bozun.
Sendikamıza üyelikler devam ediyor. Hala %40’a en yakın sendika Birleşik Metal-İş olduğunu unutmayın.
Algı yönetimine izin vermeyin. Boyun eğmeyin.
Saygılarımızla.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir