featured

Borajet seferlerini durdurdu

İflas bayrağını çektiği iddia edilen Borajet tüm uçuşları iptal etti. Şirketin yetkili acentesinin verdiği bilgiye göre 28 nisana kadar olan tüm seferler iptal edildi. Bu tarihlerde bileti olanların Borajet’i arayıp iade talep etmesi gerektiği belirtildi. Ancak havayolunun internet sitesinde yer alan telefon numaralarından hiçbir yetkiliye ulaşılamıyor.

Sezon başında Fenerbahçe’ye sponsor olan Borajet aralık ayında el değiştirmişti. Geçtiğimiz haftalarda ise havayolunun mali güçlük içinde olduğu iddia edilmişti. Bugün ise yetkili acentelere 28 nisana kadar tüm seferlerin iptal edildiği bilgisi verildi. Ancak Borajet’in internet sitesinde ne mayıs ne de haziran ayında seferi görünmüyor. İşadamı Yalçın Ayaslı’ya ait Borajet Havayolları aralık ayında el değiştirmişti. Borajet’i SBK Holding 260 milyon dolara satın aldı. 2016’nın son büyük satın alması olarak iş dünyasında ses getiren bu gelişmenin ömrü uzun olmadı.
FİLOSUNDA 13 UÇAK VAR
SBK Holding’e aralık ayında satılan Borajet Embraer E190 ve E195 tipi 13 uçağı filosunda bulunduruyor. Borajet Havayoları, bu yıl düzenlenen İstanbul Airshow fuarında 30 uçaklık bir anlaşma imzalamıştı. Havayolu şirketi satılırken ortaya atılan iddialardan biri de ABD’lilerin 3. Havalimanı’nda önemli bir pozisyon almak istemeleriydi. (Sözcü)
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ borajet fb
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir