featured

Borajet Satışının Bonusları…

Sezgin Baran Korkmaz’ın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü SBK Holding’in Yalçın Ayaslı’ya ait BoraJet i aldığı 30 Aralık 2016 gününden itibaren bilinmekte. Yalcın Ayaslı’ya ait BoraJeti 250 Milyon dolar karşılığı satın alınarak SBK holding’in bünyesine katılması, havacılık camiasında şaşkınlık yaratmıştı
Airlinehaber olarak bizlerde 250 Milyon dolar gibi büyük bir meblağın, slotları ve önemli bir mal varlığı olmayan bir şirket için fazla olduğunu belirtmiştik.
Airlinehabere gelen son bilgilerdeki iddialara bakıldığında, her ne kadar iddiayı netleştirmek mümkün olamasa da bu rakamın sadece BoraJet için değil Yalcın Ayaslı’ya ait Türkiye’deki tüm yatırımlara verildiği şeklinde.  
Yaptığımız araştırmalarda,Yalcın Ayaslı’nın BoraJet in dışında,Nişantaşındaki yedi katlı binada satılan Armaggan tasarım ürünleri firması, Nar Gourmet firması, 2009 yılında Net Holding’den satın aldığı Kapadokya’daki Bazaar54 el yapımı halı tesisleri ve satış mağazalarının yanı sıra Ayvalıkta’ki Madra Zeytinyağı fabrikası ve zeytinlikleri de bulunuyor.
SBK Holding’den bu alım konusunda henüz net bir açıklama yok. SBK Holding’in sektörde ortaya çıkan belirsizlik ve kafa karışıklığını gidermesi açısından bir açıklama yapması bekleniyor. 
NOT/ Bu arada Borajet mağdurlarından açık mektup başlıklı haberimizde ki yorumlarda yapılan yönetici şikayetlerinden sonra BoraJet yönetimin Ticaret’ ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sn. Onur AKGÜL, Charter’ dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sn. Sevda BAKAN ve Kabin Hizmetleri Başkanı Sn. Seda OKUMUŞ u görevden alması BoraJet ‘in önemli bir kan değişikliğine gittiğini gösteriyor.
Bunun yanı sıra çalışanlara atılan mailde
Charter Satış Müdürü Sn. Hüseyin KÜÇÜK Charter Departmanı’na, Kabin Eğitim Müdürü Sn. Yadigar KOCA Kabin Hizmetleri Departmanı’na vekalet edecekmiş.
 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 7 sene önce

    Bazı müdürlerin de görevden alınacağı kulislerde konuşuluyor
    THY de ve PEGASUS’dan tazminatsız olarak iş akti fesh edilen Şaşmazer de sona yaklaştı
    Yalandan şehir dışı gezilerine çıkarak da kendini kurtaramayacak

    Cevapla
  2. 7 sene önce

    Hiç zannetmiyorum. Bahsi geçen diğer yatırımlar satış değerinin kat be kat üstünde. Bence incelemeleriniz yanlış yönde ilerliyor.

    Cevapla
  3. 7 sene önce

    Öncelikle Merhabalar Sefa Bey;
    Ne iyi ettinizde el attınız bu işe insanlar az çok şirket içindeki durumlardan haberdar oldu . Bu Güne Kadar Takip ettiğim kadarıyla böyle büyük şirket satılmalarında Sbk holding’in de yaptığı gibi köklü değişiklikler oluyor ama bu güne kadar hiç bir zaman şirket el değiştirdikten sonra Genel Müdür’ün Görevinde kaldığını Görmedim Fatih Akol un Şirketten Ayrılmasını Dört Gözle Bekliyoruz Sonuçta şirketimizin bu durumlara düşmesinin en büyük sebebi kendisinindir . Kim ister ki yönettiği şirket bu durumlara düşşün kim bunu göre göre hiç bir değişikliğe gitmez acaba nerde hata yapıyorum demez . mağduriyetimiz büyük ve sizinde bahsettiğiniz gibi mağduriyeti bizden bile daha büyük olan çıkarılan teknisyen kaptan ve hostes arkadaşlarımızda var konuştuğum arkadaşlarımdan hiç birinin tazminatları yatmadı. umarım ilk onların mağduriyeti sonrada bizim mağduriyetlerimiz giderilir görev paralarımız ve mesai alıcaklarımız adam akıllı yatmaya başlar

    Cevapla
  4. 7 sene önce

    Borajet yönetimi biraz daha alt kademelerdeki yöneticilerede el atarsa bu iş olacak gibi.

    Cevapla