featured

BİRLEŞİK METAL'DEN DUYURU

Değerli Teknik AS çalışanları ve değerli üyelerimiz.
Yetki süreci ile ilgili sizlere yaptığımız bilgilendirmelerde Bakanlığın Çelik-İş e  çoğunluk tespitini, HABOM geçişli  arkadaşlarımızın hukuken geçersiz üyeliklerini sayarak verdiğini ve tespit yazısını sendikamıza tebliğ etmeyerek itiraz için yasal sürecimizi engellemeye çalıştığını bildirmiştik. Bu kirli oyun ortaya cıkmış olmasına rağmen Çelik-Is yetkinin kesinleştiğini, bizim itiraz etmediğimizi, toplu sözleşme taslağını hazırlamaya başladıklarını ileri sürüyor. Yüzsüzlük devam ediyor. Bu tamamen yalandır.
Dikkatinizi çekmek istiyoruz: Plan hala ayni. Panik yaratıp gerçek çoğunluğa ulaşmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyin. Yetki süreci için gerekli yasal itirazları yaptık. İlki  çoğunluk tespitine itiraz hakkımızın  engellenmesine yönelik girişime karsı 5.Is Mahkemesinde,
İkincisi hukuksuz çoğunluk tespitinin doğrudan iptaline yönelik 24.Is Mahkemesinde olmak üzere iki ayrı dava açtık. Titizlikle takip ediyoruz. Sizler üyeliğinizi korumalısınız. HABOM skandalı ve ek protokol rezilliği ortadayken iradenizi kimseye teslim etmeyin. Henüz üye olmamış arkadaşlarımızı da üyeliğe davet ediyoruz. Saygılarımızla
Yorumum:
Yukarıdaki bu mesaj THY/Teknik A.Ş çalışanlarına Birleşik Metal den yollanmış,çalışanlar ve üyeler uyarılmış. Teknik A.Ş çalışanlarından bugün aldığım bir mesajda, Çelik İş in henüz yetki aşaması mahkemede iken ve ilk celsesi  30 Eylül 2015 de başlayacak olan mahkeme henüz başlamamışken sanki yetkisi kesinleşmiş gibi Teknik A.Ş çalışanlarına şunu yapacağız,bunu yapacağız tarzında yalan vaatlerde bulunmaları ahlaksızlık ve hukuk tanımamazlıktır. Teknik A.Ş çalışanlarının henüz yetki mahkemesi başlamamış bir süreçte bu boş yalan vaatlere inanması mümkün değilken ne yapmak isteniyor?
THY üst yönetiminin desteklediği bilinen bir sendika,hak mı yoksa verileni mi alır buna siz karar vereceksiniz.
Çelik İş işveren destekli ve işçi hakları açısından denenmiş bir sendika iken bu sendikaya temsilci olabilecek ahlak yapısında kimi bulacaktır?
Çelik İş lehinde konuşan kişileri dinleyen var mıdır? 
Ülkemizdeki mevcut ekonomik durum ortada ve maaşlar TL bazında ödenirken,Hükumetin tüm çalışanlarına vereceği üçlü beşli zamlarla üç senelik bir toplu iş sözleşmesine yapısı belli olan Çelik-İş ve bağlı olduğu konfederasyon Hak-İş mi direnecektir? 
Hiç bir sendika ile organik bir bağı olmayan ve mevcut durumda tüm konfederasyon ve sendikaları yakinen takip eden ve çalıştığınız ortamı,koşullarını,havasını ve suyunu çok iyi bilen bir büyüğünüz olarak sizleri bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.
 
 
 
 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir