featured

BAYRAKTAR TB2 YERLİ MÜHİMMATLA GÖREVDE

Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Silahlı İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB2’nin, yerli mühimmat MAM-L ile göreve çıktığı açıklandı.

Silahlı İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB2 geliştirilmeye devam ediyor

Yüzde yüz yerli silahlarla da donatılabilen ve Türkiye’ye kendi İHA’sını üretebilen dünyanın 6 ülkesinden biri olma özelliğini kazandıran Bayraktar TB2’ler, ülkemiz için büyük önem taşıyan operasyonların en önemli unsuru olarak dikkati çekiyor. Baykar tarafından ‘yüzde yüz milli ve özgün tasarım’ olarak imal edilen, aynı zamanda savunma sanayinde rekor düzeyde (yüzde 93) yerli sanayi katılım oranı ile üretilen Bayraktar İHA’sı, harp başlıklı füzelerle gerçekleştirilen ilk atışlarından bu yana kısa sürede terörle mücadeleye önemli bir katkı sağladı. Bayraktar İHA’ların TSK envanterine giriş tarihi ise 2007. Aynı zamanda TSK tarihinde bir ilk olan mini sınıfı Bayraktar, tam 11 yıldır havada ve bu zamana kadar 100 bin saatin üzerinde uçuşu var. Taktik sınıfındaki füze ve akıllı mühimmat taşıma kabiliyeti olan Bayraktar TB2 İHA’sı ise 2014 Kasım’da TSK envanterine girdi. 9 bin saatin üzerinde operasyonel görev uçuşu olan TB2’ler TSK envanterine giren ilk ve tek taktik sınıfı İHA aynı zamanda.

MAM-L Mühammatları

MAM-L adı verilen mühimmat Roketsan şirketinin üretimi olan ve bu yıl seri üretime girecek Umtas(Mızrak) Anti-Tank füzesi üzerinden hazırlanmış itki motoru olmayan bir mühimmat olduğu açıklandı.
Genel Özellikleri:
Ağırlığı: 22.5 Kg
10 Kg Harp Başlığı,
160 mm çap,
1000 mm boy.
Menzil 8+ km


Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ resized 07cc3 9506008f14248403a684f2476403ed9b

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir