featured

AWACS Türkiye hava sahasında uçacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, IŞİD ile mücadele kapsamında gönderilecek AWACS erken uyarı ve gözlem uçaklarının uluslararası ve Türkiye hava sahasında uçacağını ve böylelikle Suriye ve Irak’ın hava sahasını da izleyeceğini söyledi.
Polonya’nın başkenti Varşova’da NATO üyesi 28 ülke ve ortak ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren zirvenin ikinci gününde NATO Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı düzenlendi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, IŞİD ile mücadele kapsamında gönderilecek AWACS erken uyarı ve gözlem uçaklarının uluslararası ve Türkiye hava sahasında uçacağını ve böylelikle Suriye ve Irak’ın hava sahasını da izleyeceğini söyledi.
Toplantı sonrası gazetecilere konuşan Stoltenberg, Suriye ve Irak’taki krizlerden en fazla etkilenen Türkiye’ye güvenlik kaygıları konusunda NATO’nun teminat verdiğini söyledi. Stoltenberg, IŞİD ile mücadele kapsamında gönderilecek AWACS erken uyarı ve gözlem uçaklarının ise uluslararası ve Türkiye hava sahasında uçacağını ve böylelikle Suriye ve Irak’ın hava sahasını da izleyeceğini ifade etti.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği ayaküstü görüşmede de Türkiye’nin hassasiyetlerinin farkında olduklarını ve müttefiklerin Türkiye’nin savunmasına daha fazla katkı vermesi konusunda kendisinin de gerekli girişimlerde bulunduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Stoltenberg’in IŞİD ile mücadelede AWACS’ların da bölgede kullanılacağına yönelik açıklaması için “bir adım, ama yeterli değil” dedi. Kaynaklar, orada daha fazla güvenlik çemberi oluşturulmasının sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda NATO’nun da güvenliği anlamına geldiğini vurguladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir