featured

"ATEŞ KUŞLARI" 4 YANGIN BÖLGESİNE UĞURLANDI

“Ateş Kuşları” isimli yangın uçakları, son hazırlıkların ardından yangın bölgelerine uğurlandı. Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan, “Her sene bir önceki sezondan çıkardığımız dersler var, hata yapmadan bu işi Ekim sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi.
30 yılı aşkın süredir orman yangınlarıyla mücadele eden Türk Hava Kurumu, 2017 yangın sezonu için “Ateş Kuşları” ile göreve hazır. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Türkkuşu Kampüsü’nde, CL-215 Uçak hangarında bulunan “Ateş Kuşları” isimli yangın uçakları, olası yangınlara karşı törenle uğurlandı. Tören kapsamında kurban kesildi ve uçuşlarda görev yapacak pilotlar için ve hayırlı bir sezon olması için dualar edildi. Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan ve pilotların, teknik ekip personelinin ve yetkililerin de bulunduğu törende Atılgan, THK’nın 9. yılına giden Türkiye’deki orman yangınlarına karşı mücadelede önemli bir tecrübe edindiğini ve bu tecrübesi çerçevesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığının Türkiye’de başlatmış olduğu orman yangınlarıyla mücadelesine çok önemli bir katkı payı sunduğunu dile getirdi. Türkiye’nin yangınlarla mücadele konusunda dünyada çok önde olduğunu söyleyen Atılgan, “Bu sezonun da iyi geçirilmesi için arkadaşlarımız kış boyunca uçak kontrollerini, uçuş eğitimlerini tamamladılar. Her sene bir önceki sezondan çıkardığımız dersler var, hata yapmadan bu işi Ekim sonuna kadar devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ fft256 mf23200735
Geçtiğimiz yıl 4 bölgede bin 150 saat uçuş yaparak 417 yangına müdahale eden Ateş Kuşları, son 8 yılın en başarılı yangın söndürme sezonunu geçirmişti. 2017 yangın sezonu için göreve hazır olan uçaklar, bu yıl olası yangınlara karşı Adana, İzmir, Bodrum ve Antalya olmak üzere 4 bölgede, 5 uçakla orman yangınlarına karşı mücadele edecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir