featured

AB "KARA LİSTE"YE ALDIĞI HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİ AÇIKLADI

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, havayolu şirketleri için hazırladığı “kara liste”sini yeniledi.
AB Komisyonu’nun kara listesinde yer alan Benin ve Mozambik’in tüm havayolu şirketleri, şartları yerine getirdikleri için listeden çıkarıldılar.
Bu arada AB kara listesine 4 yeni havayolu şirketi girdi. Air Zimbabwe, Med-View (Nigeria), Mustique Airways (Saint Vincent ve Grenadinler) ve Aviation Company Urga (Ukrayna)’nın gerekli güvenlik şartlarını yerine getirmediklerinden dolayı Avrupa Birliği hava sahasına girmeleri yasaklandı.
İran Air ve  TAAG Angola Airlines’ın da aralarında olduğu 6 havayolu şirketi ise işletme kısıtlamaları nedeniyle kara listeye giren havayolları oldular.
AB Komisyonu’nun kara listesinde toplam 187 havayolu şirketi bulunduğu bildirildi.
AB Komisyonu’nun “kara liste”sine ulaşmak için tıklayınız

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 7 sene önce

    Garuda’yi sirf Hollanda alinmasin diye liste disi tutuyorlar; yoksa Garuda Indonesia’nin kaza, bakim ve operasyon sicili berbat.
    Cok yakinda milli gururumuz, bayrak tasiyici havayolumuz, dunyanin en cok noktasina ucan havayolu THY’de engellenir. Olsun, o da kapatilan Avrupa hatlarini Kuzey Kore’deki noktalarla telafi eder. Kargo ucaklari Avrupa’ya bos inmek ve Turkiye’ye dolu donmek kosuluyla uygulamadan haric tutulacaktir.

    Cevapla