featured

3. Havalimanı'na Metroyu Şenbay ve Kolin götürecek

Aylardır tartışması süren Gayrettepe-3.Havalimanı metro hattının ihalesi sonuçlandı. Zorlu ihaleyi 999 milyon 769 bin Avro bedel ile Kolin-Şenbay İnşaat firmaları aldı. Metro hattının 2018 yılı şubat ayında Yeni Havalimanı’nın açılışına yetiştirilmesi planlanıyor.
İstanbul’un yeni inşa edilen Havalimanı’nı Şişli- Gayrettepe’ye bağlayacak raylı sistem için ihale çalışmasında sona gelindi. Yeni Havalimanı-Gayrettepe metro hattı ihalesini Şenbay-Kolin İnşaat frimaları aldı. Rekor seviyedeki ihalenin bedeli 999 milyon 769 bin 962 Avro. Kolin İnşaat 3. Havalimanı’nın inşa eden konsorsiyumun içinde de yer alıyor.
ŞİŞLİ ARNAVUTKÖY 26 DAKİKAYA İNECEK
Gayrettepe-Yeni Havalimanı ray hattının uzunluğu 36 kilometre. Hatta saatte 120 kilometre yapan hızlı tren setleri kullanılacak. Projede planlanan seyahat süreleri ise Gayrettepe-Havalimanı 30 dakika. Planlanan istasyon sayısı ise 8 olacak. Buna göre Gayrettepe’den hareket eden raylı sistem sırasıyla Hasdal, Kemerburgaz/Göktürk, Işıklar ve 3.Havalimanı’nda yolcu alacak. İhalesi tamamlanan hattın devreye girmesi için hedeflenen tarih 2018 yılının Şubat ayı. Yeni Havalimanı’nın ilk etabının açılışına ray hattının devreye girmesi planlanıyor.
ŞİMDİ GÖZLER HALKALI HATTINDA
3.Havalimanı-Gayrretepe hattının ihale edilmesinin ardından gözler Halkalı hattına çevrilmiş durumda. Yeni Havalimanı’nın bağlantı yapılacak ikinci hat olacak Halkalı-Yeni Havalimanı güzergahı 31 kilometre uzunluğunda. Bu hattında devreye girmesi ile Gayrettepe’den Halkalı’ya uzayan 66 kilometrelik bir demiryolu ağı İstanbul’a kazandırılmış olacak.
İkinci etap Yeni Havalimanı raylı hat çalışması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD) ile koordineli çalışmalar sürüyor. TCDD ile yürütülen çalışmalarda ray hattında Yüksek Hızlı Tren (YHT) setlerinin hatta konulması planlanıyor.
Şenbay- Kolin ortaklığı inşa edecek
Havalimanı-Gayrettepe metro hattı Şenbay-Kolin İnşaat ortaklığı ile inşa edilecek. Yapımı Kolin İnşaat ile üstlenen Şenbay İnşaat önemli ulaşım projelerini yürütüyor. Kartal-Kaynarca metro hattı, Kars-Tiflis Demiryolu, Kop Dağı Tüneli Geçişi, Çankırı-Ankara yolu şirketin yapımını sürdüğü projelerden bazıları.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir