featured

17/25 MİLAD OLURSA…

17/25  MİLAD OLURSA…

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’cü avına çıkan devlet, her geçen gün kriterleri revize ediyor. Önce 10 kriter belirlendi, sonra 12’ye çıktı son olarak Eylül’ün ilk haftasında 16 kriterde karar kılındı. Eylül kriterlerinde dikkat çeken husus 17/25 Aralık 2013 tarihinin milad olarak belirlenmesi. Gerçi diğer kriterlerde bu tarihten bağımsız eylemler de sayılmış ama geçen hafta Başbakanın yaptığı açıklama miladın 17/25 Aralık olacağını gösteriyor. Oysa dönemin Başbakanı Erdoğan’a göre, cemaatin devlete  dişini ilk gösterdiği tarih 7 Şubat 2012…Başbakanın emri ile Beşiktaş savcılarına gitmeyen Fidan böylece tutuklanmaktan kurtulmuştu. 17/25’ten sonra üçüncü bir hamle daha var. MİT Tırlarının 19 Ocak 2014 günü Adana’da durdurulup aranması… 2012 Şubatından başlayıp 2013 Aralık ile devam eden, 2014 Ocak ayında bir kez daha sarsılan devlet aygıtı nihayet 15 Temmuz’da “altın vuruş” ile  çökertilmek istendi.

17/25 sonrası yeterli mi

Tüm bunlar bir tarafa Başbakan Yıldırım’ın kestiği racon ile artık 17/25 Aralık 2013 sonrasına bakılacak. Bu tarihten sonra örgüte yardım eden, bankasına para yatıran, okullarına yurtlarına devam eden, sendika ve derneklerinde yönetici veya üyeliğini devam ettiren, Kimse Yok mu Derneğine bağışta bulunan, örgütün şirketlerinin normal olmayan işlerini yapan, Bylock veya diğer şifreli programları kullanan herkes deyim uygunsa, okkanın altında…

17/25 Aralık 2013 milad alındığında ortaya garip durumların çıkması kaçınılmaz. Örneğin, örgütün yurtlarında kalmış, okullarında okumuş, örgüt sayesinde kamuda kritik mevkilere yerleşmiş, ancak 17/25’den sonra sütre gerisine çekilerek göze batmamayı başarmış olanlar büyük ihtimalle kapsam dışında kalacaklar. Kör, kör gözüm parmağına misali, 17/25’ten sonra gazete aboneliğini devam ettiren, bağış yapan, bankaya para yatıranların işi çok zor.

Paraşütle gelip jet hızıyla yükselenler

Kriterler arasında biri var ki, çok dikkat çekici..  “Doğal akış dışında kısa sürede terfi etmiş veya özel görevlere getirilmiş olmak.” Klasik torpil anlayışını aşan bir durumu tarif ediyor. Bu kriterin en fazla işe yarayacağı kurumlardan biri hiç şüphesiz milli havayolumuz THY… Çevre mühendisliğini, peyzaj bitkileri mimarisini, fizik bölümünü bitirip THY’ye “uzman” adı altında alınan, 1 sene geçmeden önce Müdür, sonra Başkan yapılan o kadar çok personel var ki THY’de..Neyin uzmanısın kardeşim? Sivil havacılıkta senin kütüphanecilik bilginin ne işe yarar? Haa, arşiv memurluğuna başlarsın oradan da gideceğin yer bellidir: Arşiv Müdürü…Ama bakıyorsunuz bu arkadaşlar, eğitimleri ile hiç alakalı olmayan bölümlere yönetici yapılmış…

10 yıllık pilotu Tip müdürü yaparsan…

Uçuş işletmede durum farksız mı sanki? Adam 5 senelik pilot, THY’ye geliyor kaptan oluyor bir de bakıyorsun 35 yaşında Tip Müdürü olmuş. Taç giyen baş akıllanır, derler ama bazıları akıllanmıyor da…Başlıyorlar asıp kesmeye, insanların ekmeği ile oynamaya…Deve dişi gibi kaptanlara müdürlük yapıyorlar, aslında yapamıyorlar da, hata üstüne hata yapıp yöneticiliği öğrenmeye çalışıyorlar. Olan güzelim şirkete oluyor. Nerede liyakat? Öğretmenler desen bir başka fecaat…Pilotluğun başında olan tecrübesiz adamlara bir de öğretmenlik verdin mi, koyver gitsin…Hızar gibi biçiyorlar insanları, kendilerinden yaş olarak kıdem olarak tecrübe, bilgi, birikim olarak fersah fersah ileride olan mesleğin kıdemlilerinin analarından emdiğini burunlarından getiriyorlar.

İhbarlar itina ile değerlendirilir…

Kriterleri incelediğimizde çok tehlikeli olanları da atlamayalım: “Güvenilir ihbarlar, ifade ve itiraflar bulunması ve İşyerinde diğer çalışanlardan, tanıyan kişilerden elde edilen bilgiler.” ispiyon ve ihbarın önünü açan, kişisel kin ve garezin hakim olacağı kriterler bunlar… Hele bir de şefsen, başındaki müdürü gammazla, önün açılsın. Yönetici pozisyonunda olup ta personeline pek de iyi davranmadıysan yandın…Personelinin hep bir ağızdan vereceği bilgilerle bir anda kendini kapıda bulabilirsin.

THY’nin sosyal medya Timi

Diğer bir kriter, Kapsamlı sosyal medya taraması ve takip ettikleri sitelerin incelenmesi… Hakkını teslim edelim, THY bu işi yapıyor. Kimin hangi saatte hangi siteye girdiğini ne kadar kaldığını, kabak gibi görüyor. Kapsamlı medya taraması da THY’nin uzmanlık alanı…Son birkaç yıldır, özellikle Gezi olaylarından sonra bunun için özel bir ekip kurulduğunu ve personelin twitter, facebook, instagram hesaplarının incelendiğini, muhalif ve “zararlı” mesajların, paylaşımların ve RT’lerin tespit edildiğini ve ardından “performansınız düşük” denilerek birçok personelin kapıya konulduğunu hepimiz biliyoruz.Şimdi bu ekibi, FETÖ için kullanmanın tam zamanı…Haa, 17/25 sonrası bunları FETÖcüleri tespit için niye çalıştırmadınız sorusunun cevabını da 2013’ten bugüne kadar görev yapan THY Yönetim Kurulu versin !

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 Yorum

  1. 8 sene önce

    alınları secdeye değenler! bir zamanlar kardeş kardeş işleri,makamları,ihaleleri,paraları paylaşıyorlardı ama araları kötü olunca terörist pkk’lılara ve ona maddi,manevi destek olanlara bile yapılmayanlar fetöculere yapıldı! işlerine,banka hesaplarına vs el konuldu! iyi oldu beter olsunlar ama hala heryerdeler! thy bunlardan kurtulmak istiyorsa öncelikle yurtdışı,yurtiçi tüm birimlerdeki özellikle de kargo,yer işletme (özellikle ankara tayfası),tgs( özellikle de saw) ve teknik deki uzman,şef,müdürleri iyice incelesin zira büyük çoğunluğu ya fetöcü ya da torpilleri fetöcü! hele hakim,savcı,emniyet amiri,vali vs gibilerin çocukları,yeğenleri ve yurtdışında müdür olanlar azılı fetöcüler! çalışan binlerce insanı fetöcülere ve yandaşlarına yer açılsın diye işten atan ve bunları thy’na resmen sürüler halinde sokan hamdi ve temel ile candan efendilerden de hesap sorulmalı ama sorulamaz zira onlarda iktidardan gelen emirleri yerine getirdik derlerse bu işin ucu birilerine de dokunur !

    Cevapla
  2. 8 sene önce

    Yazılarınızı kaçırmıyorum. Sanırım baya kıdemli bir kaptansınız . Ve bugüne kadar herhalde bir idari göreve getirilmemişsiniz. Ve bunun ezikliği ile genç yöneticilere dayanamıyorsunuz…..!!!

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Ne yani, Başbakan’ı eleştirenler başbakan olamadıkları için mi eleştiriyorlar sence?Saçma bir değerlendirme

      Cevapla
  3. 8 sene önce

    Sayın yazar, şu alakasız okulları bitirip THY’na girenlerden birkaç örnek verir misiniz acaba? Böyle genelleme yapınca olmuyor ama.

    Cevapla
  4. 8 sene önce

    uçuş İşletmenin eski yöneticileri AA, MB, KD, BG mutlaka incelenmeli

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Bir dönem A 340 Tip Müdürlüğünde yuvalanmışlardı. Çok değil 2 yıl öncesi ve gerisinden bahsediyorum

      Cevapla
  5. 8 sene önce

    Ben onu bunu bilmem, Hamdi Topçu bu işte kilit adamdır.Onun zamanında FETÖ yandaşları THY’de köşeleri ele geçirdi.

    Cevapla
  6. 8 sene önce

    Bu işler FETÖ’cü müdürlerin başı çektiği bir oluşum.Kendine rakip gördükleri başarılı çalışanları bu Zaman’da işinden ettirdiler.Uzmanlıktan Müdürlüğe geçen 0/0 95’i KRİPTO FETÖ’cüdür. Bu pislikleri atınki işten çıkarılmak neymiş yaşasınlar.

    Cevapla
  7. 8 sene önce

    cahilliğime verin teknolojiden pek anlamıyorum facebook twitter hesapları takip ediliyor biliyoruz da takip edilen girilen siteleri nasıl inceliyorlar..

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Yazıda sözü edilen, THY bilgisayarlarından yapılan girişler. Bu bilgisayarlardan girdiğin tüm siteleri görüyorlar. Yoksa senin evinden girdiğin siteleri nereden görecek?

      Cevapla
  8. 8 sene önce

    İspiyonlama tam gaz THY’de…Yönetimin de işine geliyor, doğru mu, yanlış mı demeden listeye dahil ediyorlar gariban insanları.

    Cevapla
  9. 8 sene önce

    BG’yi mi kastediyorsunuz 10 yıllık derken?

    Cevapla
  10. 8 sene önce

    Milleti Atatürk resmi paylaştı diye işten attılar. Şimdi ayıklayın Fetöcüleri sosyal medya Timi. Tabii bbu tim de fetöcülerden oluşmuyorsa !

    Cevapla
  11. 8 sene önce

    O kişiler belli onca pilotun ekmeği ile oynayan o kişiler umarım cezalarını bulurlar

    Cevapla